Μπορεί να μην είναι νησί, ωστόσο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Η Ερμιόνη είναι πανέμορφη κωμόπολη της νοτιοανατολικής ακτής της Αργολίδας και προσφέρει ιδανικές διακοπές συνδυάζοντας αρμονικά τη γαλήνη της νησιώτικης ατμόσφαιρας με τη ζωηρή διασκέδαση.

Η θάλασσα που την αγκαλιάζει από δύο πλευρές σχηματίζει βόρεια το λιμάνι, που είναι το κατεξοχήν εμπορικό κέντρο της πόλης και νότια τα Μαδράκια. Στα γραφικά ταβερνάκια και στα παραδοσιακά καφενεία, με τα απλωμένα χταπόδια και τα δίχτυα των ψαράδων ολόγυρα, θα απολαύσετε το κρασί ή το ουζάκι σας με ολόφρεσκο θαλασσινό μεζέ. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την ιστορική εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών του 16ου αιώνα. Δίπλα στον ναό βρίσκεται ένα αναπαλαιωμένο χαρακτηριστικό ερμιονίτικο σπίτι, στο οποίο το 1827 άρχισε η Γ’ Εθνοσυνέλευση και στεγάζει σήμερα το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο. Πολύ κοντά βρίσκεται και το παλαιό σχολείο από την εποχή του Καποδίστρια, χτισμένο και αυτό πάνω σε αρχαίο τείχος, σημερινή αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Παραλίες

Σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νότια της Ερμιόνης βρίσκεται η παραλία με τη σκούρα άμμο, η Κουβέρτα. Η παραλία είναι οργανωμένη σε ένα μέρος της, διαθέτει beach bar και τα νερά της είναι ήρεμα και καθαρά. Η Πετροθάλασσα είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Ερμιονίδας. Βρίσκεται ανατολικά από το Πόρτο Χέλι και παρά την ονομασία της η ακτή καλύπτεται τόσο από άμμο όσο κι από βότσαλο ενώ τα νερά της είναι καταγάλανα. Η Λεπίτσα είναι ο κολπίσκος με τη χρυσαφένια άμμο που βρίσκεται εντός του χωριού της Κοιλάδας. Είναι μια μικρή όαση με ζεστά και ρηχά καταγάλανα νερά. Ακριβώς επειδή η θάλασσα παραμένει αβαθής για αρκετά μέτρα, η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες. Η παραλία είναι οργανωμένη σε ένα μέρος της και υπάρχει καντίνα, ενώ πάνω από την ακτή λειτουργεί ψαροταβέρνα. Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων βόρεια της Ερμιόνης βρίσκεται η Δάρδιζα κι αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους λατρεύουν το βότσαλο. Η παραλία γίνεται αμμουδερή όσο βαθαίνει ενώ στην ακτή λειτουργεί καντίνα.

Διαμονή

«Barcelo Hydra Beach»: Ριλάξ και εκδρομές μια ανάσα από την Υδρα

Το πεντάστερο «Barcelo Hydra Beach» βρίσκεται στην περιοχή της Θερμησίας, 2 ώρες από την Αθήνα, στο Πλέπι Ερµιόνης. Ενα ειδυλλιακό μεσογειακό resort µε απόλυτα σύγχρονο και διεθνή χαρακτήρα, που αποπνέει αυθεντικό «άρωµα» Ελλάδας… Ολα τα δωμάτια και τα μπανγκαλόου έχουν μοντέρνα διακόσμηση και επιπλωμένο μπαλκόνι ή βεράντα με θέα στον κήπο ή στο βουνό. Το σπα του «Hydra Beach» έχει έκταση 1.600μ² και αποτελείται από εσωτερική πισίνα με καταρράκτη και υδρομασάζ, τούρκικο λουτρό και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο.

Παρέχονται μασάζ και περιποιήσεις σώματος, ενώ υπάρχει και ένα σαλόνι ομορφιάς. Στο ξενοδοχείο υπάρχουν εστιατόρια που προσφέρουν πιάτα της ελληνικής, μεσογειακής και διεθνούς κουζίνας, µπαρ µε lounge µουσική, δύο πισίνες, παραλία µήκους 520 µ. και κήπος 100 στρεµµάτων! Οι μικροί φιλοξενούµενοι µπορούν να απασχοληθούν δηµιουργικά στο mini club, την παιδική χαρά και τον παιδότοπο. Στο «Barcelo Hydra Beach» θα διατηρήσετε και την καλή σας φυσική κατάσταση, είτε στο γυµναστήριο είτε σε κάποιο από τα 4 γήπεδα τένις, στα 2 γήπεδα ποδοσφαίρου, στο κέντρο καταδύσεων και υδάτινων σπορ. Aπέχει 10 χλμ. από το λιμάνι της Ερμιόνης, το οποίο σας συνδέει με το νησί της Υδρας. Σε 30 λεπτά με το αυτοκίνητο μπορείτε να φτάσετε στο λιμάνι του Γαλατά, απ’ όπου αναχωρούν τα πλωτά ταξί για τον Πόρο. Πληροφορίες: 2754098700, www.barcelo.com/