Από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου – πολύ πριν δημοσιοποιηθεί το μέγεθος της τραγωδίας – φαίνεται πως ήταν γνωστό στις επιχειρησιακές ομάδες που βρισκόταν στο Μάτι ότι υπήρχαν νεκροί.

Ως εκ τούτου γεννώνται ερωτήματα πότε ενημερώθηκε η επιχειρησιακή και η πολιτική ηγεσία.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού, Δημήτρης Μπαλτάκος, είπε στο ΣΚΑΙ ότι ήδη από τις 18:30 είχαν ειδοποιηθεί για αποκλεισμένους στις ακτές στο Μάτι.

Όπως είπε, έφτασαν στο σημείο πριν τις 7 το απόγευμα όπου και αντίκρισαν εγκλωβισμένους μέσα στη θάλασσα και σύντομα εντοπίστηκαν τα πρώτα θύματα.

Ταυτόχρονα, ο γενικός γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, τόνισε στο ΣΚΑΙ ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική στις 19:40 το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως τόνισε, αυτό έγινε γνωστό μέσω ασυρμάτου οπότε και θα πρέπει να είχε ενημερωθεί και ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη που έγινε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα, δεν έγινε αναφορά σε θύματα.