Κινδυνολογώντας και παίζοντας φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια, ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη χθες στη Θεσσαλονίκη επιχειρώντας να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση στο ζήτημα της πανδημίας.

Χαρακτήρισε «δραματική» την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, προσθέτοντας ότι κάποιοι -χωρίς να τους ονοματίσει- «έχουν εγκληματικές ευθύνες για την ολιγωρία και την αδράνεια».

Αρχικά, επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου μετά τις συναντήσεις που είχε αναφέρθηκε στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη και ενθυμούμενος το… αριστερό παρελθόν του, πέταξε και ορισμένες «μπηχτές» προς την πλευρά της Εκκλησίας. «Μόλις μία βδομάδα πριν η Θεσσαλονίκη σχεδόν αμέριμνα γιόρταζε τον πολιούχο, ενώ την 28η Οκτωβρίου με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες γινόταν λιτανεία, παρουσία εκατοντάδων πιστών και της πολιτειακής ηγεσίας και εκπροσώπων της κυβέρνησης, που κατά τα άλλα είχε αναστείλει την παρουσία εκπροσώπων της στη Δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου», είπε.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να κάνει αναφορά στο συνωστισμό των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προσθέτοντας ότι η ευθύνη επιρρίπτεται στον πολίτη. «Καμία ευθύνη στις Αρχές. Καμία πολιτική ευθύνη», πρόσθεσε, ξεχνώντας ότι για τα χάλια του ΟΑΣΘ ευθύνονται οι εμμονές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ! Επιχειρώντας να σπείρει τον πανικό, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε το φόβο του «να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο», αμελώντας να πει ότι στη συγκεκριμένη ιταλική επαρχία, η οποία έχει τον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης, από τις αρχές Νοεμβρίου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 18.000 κρούσματα κορονοϊού, ενώ στη Θεσσαλονίκη 1.200!

Στη συνέχεια μετέβη στα γραφεία της ΔΕΘ, όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους της εστίασης. «Δεν χρειάζεται να έχεις πάρει πτυχία στο… “Κολάμπια” για να δεις ότι υπάρχει θέμα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων», επεσήμανε στην τοποθέτησή του, σημειώνοντας πως είναι η δεύτερη φορά που κλείνουν οι εν λόγω επιχειρήσεις μέσα σε λίγους μήνες. Ακολούθησε συνάντηση με τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς εν όψει της αυριανής εξέτασης από το ΣτΕ των τριών αιτήσεων ακύρωσης στην απόφαση της υπουργού Πολιτισμού για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στο σταθμό «Βενιζέλου».