Την ημέρα μνήμης για το πραξικόπημα της χούντας των συνταγματαρχών βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αφορμή προκειμένου να πολώσει το κλίμα με την κυβέρνηση. Με μια ακατανόητη δήλωσή του ο κ. Ηλιόπουλος διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του επικρίνει τον λαϊκισμό, θεωρώντας τον ως απειλή προς τη δημοκρατία….

Με λίγα λόγια ο κ. Ηλιόπουλος στην προσπάθειά του να επικρίνει τον πρωθυπουργό, υπερασπίζεται τον λαϊκισμό, και επί της ουσίας ταυτίζει το κόμμα του μαζί του… Παράλληλα ψέγει τον πρωθυπουργό επειδή στη δήλωσή του αναφέρεται στην “ελεύθερη πολιορκημένη Ουκρανία”, δημιουργώντας στην κοινή γνώμη εύγλωττους προβληματισμούς για τον πραγματικό λόγο της επίθεσής του στον κ. Μητσοτάκη.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο «κ. Μητσοτάκης σήμερα, 21 Απριλίου, διέπραξε ένα διπλό ατόπημα. Στο μήνυμά του για τη δικτατορία του 1967 απέφυγε να κατονομάσει τη στρατιωτική χούντα και παρουσίασε ως σύγχρονο εκφραστή της απειλής προς τη δημοκρατία τον “λαϊκισμό”».

«Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται και ανιστόρητος και πανικόβλητος», προσθέτει ο κ. Ηλιόπουλος και τονίζει:
«Είναι προφανές ότι η επιλογή του να στεγάσει την άκρα δεξιά στη Νέα Δημοκρατία και η φθορά της κυβέρνησης του τον οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς. Τη Δημοκρατία μας την απειλεί ο νεοφασισμός κάθε μορφής, η ιστορική αμνησία και οι αντικοινωνικές πολιτικές που καταστρατηγούν το δικαίωμα των πολιτών σε ασφάλεια, ελευθερία και ευημερία», καταλήγει.

Να σημειωθεί ότι στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραφε τα εξής:

«Πενήντα πέντε χρόνια από το ξέσπασμα της δικτατορίας στην Ελλάδα, η 21η Απριλίου 2022 έρχεται να υπογραμμίσει πως η δοκιμασία της Δημοκρατίας μπορεί να αλλάζει μορφές. Ο αυταρχικός δεσποτισμός επιτίθεται σήμερα στην ελεύθερη πολιορκημένη Ουκρανία. Ενώ σ’ όλες τις χώρες ο λαϊκισμός διακινεί ξανά δήθεν εύκολες απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις. Προτείνοντας ανύπαρκτες λύσεις σε υπαρκτές προκλήσεις».