Εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ θα λάβουν ως το τέλος του χρόνου 130.000 μακροχρόνια άνεργοι, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, υλοποιώντας σχετική δέσμευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ως προς τα μέτρα στήριξης οικονομικά ασθενέστερων πολιτών που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Το κονδύλι γι’ αυτήν την έκτακτη ενίσχυση υπολογίζεται στα 52 εκατ. ευρώ.

Η ενίσχυση θα δοθεί σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, που συμπληρώνει 12μηνη τουλάχιστον ανεργία από 1ης/3/2020 έως και 20/11/2020 που δημοσιεύτηκε η απόφαση. Εξαιρούνται του επιδόματος όσοι έλαβαν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση με την απόφαση του Απριλίου.

Η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ολοκληρώνεται από τον ΟΑΕΔ την 31η/12/2020.

Επικαιροποίηση

Τα στοιχεία που ελέγχονται πριν από την πληρωμή των 400 ευρώ είναι η διατήρηση της ιδιότητας του μακροχρόνια ανέργου κατά την ισχύ της απόφασης (20/1/2020), το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, ο αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, ο AMΚΑ, ο ΑΦΜ, και ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Οι δικαιούχοι οφείλουν να επικαιροποιήσουν τα ως άνω στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ.