Επέστρεψε στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Κυριακής ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη νέα ακραία πρόκληση από την Τουρκία με την απαγόρευση εισόδου του στη Σμύρνη.

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Τζιτζικώστας έκανε γνωστό ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και οι συνεργάτες του επέστρεψαν με το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε στην Ελλάδα τον υπουργό Εξωτερικών στην πτήση επιστροφής του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Λίγο πριν τη 01:00 χθες αργά το βράδυ προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας μαζί με τον φίλο, Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Σας ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Τέλος καλό, όλα καλά», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών με τη σειρά του σημείωσε σε ανάρτησή του στο twitter: «Αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή στην καταχρηστική κράτηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και στην απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου από τις τουρκικές αρχές και κινητοποιηθήκαμε για την παροχή αρωγής».