Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 για επικίνδυνα παιχνίδια πολιτικού εντυπωσιασμού την ώρα που η χώρα διέρχεται την χειρότερη υγειονομική κρίση.

Ο Αλέξης Χαρίτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Πληροφορούμαστε ότι πριν λίγη ώρα στο κέντρο Αθήνας γίνονται επεισόδια. Η ΕΛΑΣ επιτέθηκε σε ειρηνική συγκέντρωση μελών του ΚΚΕ. Ζητάμε από την κυβέρνηση και την αστυνομία να σταματήσουν να επενδύουν στην όξυνση της έντασης. Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες. Γίνεται λόγος και για προπηλακισμό βουλευτών. Οι εκδηλώσεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΜερΑ25 και ΚΚΕ είναι εκδηλώσεις πλήρους τήρησης υγειονομικών μέτρων. Η υγειονομική βόμβα στο κέντρο της Αθήνας είναι οι 6000 χιλ αστυνομικοί που έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση».

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος είπε: «καταγελούμε κυβερνητικό αυταρχισμό. Απαράδεκτη και απρόκλητη η επέμβαση της ΕΛΑΣ με κρότου λάμψης και προπηλακισμό μελών του ΚΚΕ σε μια εκδήλωση που τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης. Προχώρησε σε προσαγωγές . Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες.

Είναι υποκρισία της κυβέρνησης να μιλά για προστασία δημόσιας υγείας όταν υπάρχει επίσημη διαμαρτυρία ένωσης αστυνομικών Αθήνας για υπερσυγκέντρωση αστυθνομικών δυνάμεων. Βλέπουμε φωτογραφίες με συνωστισμό αστυνομικών. Ο ένας δίπλα στον άλλο. Δείτε ποιοι τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Από αυτή την άποψη το λέμε καθαρά. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση προσαχθέντων και την ολοκλήρωση της εκδήλωσης του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας χωρίς εντάσεις».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος είπε «είναι γνωστό ότι κάθε καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας από αστυνομικές δυνάμεις ελέγχεται από την συγκεκριμένη ηγεσία του υπουργείου. Τα έκτακτα μέτρα ελήφθησαν σε μια έκτακτη κατάσταση και την ώρα που ο ιός καλπάζει και ελήφθησαν αποκλειστικά για υγειονομικούς λόγους.

Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει από ορισμένα κόμματα πρόθεση να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να εκμεταλλευτούν την σημερινή επέτειο. Όμως δεν δέχομαι από τον ΣΥΡΙΖΑ που απαγόρευσε για δύο ημέρες κάθε συγκέντρωση επειδή θα επισκέπτονταν την χώρα μας ο Μπαράκ Ομπάμα να μας κουνάει σήμερα το δάχτυλο.

Τα επεισόδια δε τα γνωρίζουμε. Όμως πρέπει να καταστεί σαφές ότι κανείς δεν είναι υπεράνω νόμων. Μόλις εως χθες τα κόμματα μιλούσαν για αντισυνταγματικές αποφάσεις επικαλούμενα την ανακοίνωση ενός συνδικαλιστικού οργάνου. Από χθες που το ΣτΕ αποφάσισε για την συνταγματικότητα απόφασης δεν ξανακούσαμε κάτι.

Η κυβέρνηση δεν υιοθετεί τη βία και κατάχρηση εξουσίας. Από την στιγμή που όλη η χώρα, όλο το δημόσιο σύστημα υγείας που πιέζεται να αναχαιτίσει τον θανατηφόρο ιό είναι ανεπίτρεπτο να επιχειρείτε μικροπολιτικούς εντυπωσιασμούς. Ο ιός χτυπά τους κοινωνικά αδύναμους. Υπήρξαν και άλλοι έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας πριν λίγη ώρα και έδειξαν κοντάρια και μολότοφ. Όχι από τα συγκεκριμένα άτομα και κόμματα. Οι νόμοι ισχύουν για όλους».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος κατηγόρησε την κυβέρνηση για αχρείαστη όξυνση του κλίματος και για καλλιέργεια εντύπωσης πως οι νόμοι εφαρμόζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.