Η Ρωσία πρέπει να αντιληφθεί ότι όλο και περισσότερο βρίσκεται διεθνώς απομονωμένη εξαιτίας του πολέμου που η ίδια ξεκίνησε στην Ουκρανία, δήλωσε από το Μπαλί ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Κίνα θα μπορούσε, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης, να διαδραματίσει σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο στο εγγύς μέλλον.

Αναφορικά με τους πυραύλους που έπεσαν χθες, Τρίτη, στην Πολωνία και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων, ο Μακρόν εξέφρασε την δέσμευση της Γαλλίας να βοηθήσει τις πολωνικές αρχές ώστε να αποσαφηνιστεί η κατάσταση. Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι το συμβάν αποδεικνύει τους κινδύνους αποσταθεροποίησης που ελλοχεύουν, ενώ έκανε λόγο για «δύσκολες ώρες» που περνάει Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας την χθεσινή ημέρα, ημέρα φρίκης για τον ουκρανικό λαό.

Σε γενικές γραμμές ο Εμάνουελ Μακρόν χαρακτήρισε την σύνοδο της G20 στο Μπαλί εξαιρετικά χρήσιμη από την άποψη ότι κατέστη σαφές πως οι μεγάλες οικονομίες του κόσμου απορρίπτουν κάθε εκβιασμό χρήσης πυρηνικών όπλων και δεν επιθυμούν την συνέχιση του πολέμου. Αυτό αφορά τόσο την Ινδία όσο και την Κίνα, για την οποία ο Μακρόν είπε πως σέβεται τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Τέλος ο Γάλλος πρόεδρος, αναφερόμενος στον κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν οι εξαγωγές τόσο των ουκρανικών δημητριακών όσο και των ρωσικών λιπασμάτων, προϊόντα που, όπως είπε, έχουν ανάγκη πρωτίστως οι χώρες της Αφρικής.