Ανοίγει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα σκευάσματα της ηλικιακής ομάδας 25 έως 29 ετών, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό. 

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πως 80.000 εμβολιασμοί έγιναν ήδη σήμερα και θα κλείσουμε με πάνω από 105.000. Συνολικά έχουν γίνει 6.225.000 εμβολιασμοί στην Ελλάδα. Σήμερα ξεπεράσαμε τους 4.000.000 συμπολίτες με μια δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 38,1% και 2.350.000 συμπολίτες μας έκαναν και τις δύο δοσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 22,4%.

Παρατηρείται πίεση στα ραντεβού με την Αττική να έχει 100% κλεισμένα ραντεβού στα σκευάσματα των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Επίσης ανακοίνωσε πως θα ανοίξουν επιπλέον ραντεβού για τα τέλη Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου στα τρία προαναφερθέντα σκευάσματα, ώστε να κλείσουν περισσότεροι πολίτες, ενώ σημείωσε πως από την Πέμπτη 10/06 ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού των ατόμων ηλικίας 25-29 ετών και με τα τρία αυτά εμβόλια, δηλαδή Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson μέσω του emvolio.gov.gr

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε πως διαπιστώνεται μια απροθυμία ατόμων άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν.

Η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι τα εμβόλια προστατεύουν τους πολίτες από το να νοσήσουν σοβαρά και να νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). «Όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης και μπορούμε να συμβάλουμε στο να πείσουμε κάποιον να εμβολιαστεί», τόνισε. Αναφορικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων, είπε πως η «Εθνική Επιτροπή θα μελετήσει τα θέματα και θα συνεκτιμήσει τους παράγοντες» για να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις.

«Ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και δεν θα υπάρχουν διακρίσεις στον εκπαιδευτικό τομέα», τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου και επεσήμανε πως προτεραιότητα είναι ο εμβολιασμός των ενηλίκων.