Να δώσει η κυβέρνηση καθαρές απαντήσεις για άρθρο που έχει περιληφθεί στο νομοσχέδιο για την προστασία του καταναλωτή και αφορά στην αδειοδότηση μεταποιητικών δραστηριοτήτων εντός της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας.

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ‘Αγιο Όρος μονάδα μεταποίησης νερού; Το ‘Αγιο Όρος έχει αυτοδιοίκητο. ‘Αρα ούτε ΦΠΑ ούτε άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις. ‘Αρα μιλάμε για αθέμιτο ανταγωνισμό. Αυτό είναι το λιγότερο όμως. Για ποιον λοιπόν η κυβέρνηση νομοθετεί; Ποιος είναι ο κύριος που έχει ανοίξει εργοστάσιο νερού μέσα στο ‘Αγιο Όρος; Θα βάλετε και ανεμογεννήτριες έτσι όπως το πάτε εσείς», είπε ο κ. Χήτας και πρόσθεσε: «Πρέπει να μας πείτε ποιος έχει ανοίξει εργοστάσιο παραγωγής στο ‘Αγιο Όρος. Μετατρέπετε τον οίκο του Κυρίου σε οίκο εμπορίου. Υπάρχει εταιρεία αυτή τη στιγμή που στήνει μπίζνες; Νομιμοποιείτε την παρανομία; Γιατί είναι παράνομο αυτό που κάνετε αυτή τη στιγμή. Κάτω τα χέρια από το περιβόλι της Παναγιάς. Για ποιο λόγο βάζετε χέρι στο ‘Αγιο Όρος;», είπε ο Κωνσταντίνος Χήτας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης σχολίασε και την ομιλία του πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο. «Ο κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή του ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο, δεν έγραψε ιστορία, όπως λέτε. Ξαναέγραψε την ιστορία. Συνέκρινε τον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα του ελληνικού έθνους με τον αγώνα των Αμερικανών για την ανεξαρτησία. Δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη λέξη Τουρκία, λες και είναι λέξη ταμπού για τον πρωθυπουργό της χώρας μας, που εκείνη την ώρα εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε ούτε μια λέξη για το μείζον θέμα της πώλησης των αμερικανικών αναβαθμισμένων F-16 και την αναβάθμιση του υφιστάμενου τουρκικού στόλου. Δεν αναφέρθηκε στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ιωνίας, από τους Τούρκους, 100 χρόνια μετά τη μικρασιατική καταστροφή. Διέπραξε και ένα ιστορικό ανοσιούργημα. Συνέκρινε τους ναζί του τάγματος Αζόφ με τους ήρωες μάρτυρες του Μεσολογγίου. Μίλησε για την εισβολή και κατοχή της Κύπρου χωρίς να αναφέρει ποιος εισέβαλε στην Κύπρο. Μίλησε για υπερπτήσεις και παραβιάσεις αλλά από ποιον δεν είπε».