“Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο συνέβαλε για την «βελτίωση του κλίματος» μεταξύ των δύο χωρών, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, επισημαίνοντας ότι:

“Μέχρι αυτή τη στιγμή όμως δεν έχουμε δει ούτε άρση του Casus Belli, ούτε ακύρωση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, ούτε φυσικά κάποια απόσυρση τουρκικών στρατευμάτων και εποίκων από την μαρτυρική Κύπρο. Κινήσεις που αποτελούν τα μοναδικά στοιχεία πραγματικής «βελτίωσης του κλίματος».

Αντίθετα, είδαμε έκπληκτοι τον πρωθυπουργό να μιλά πάλι αόριστα για «διαφορές» με την Τουρκία, εγκαταλείποντας πάλι την εθνική γραμμή που αναγνωρίζει μία και μόνη διαφορά, την οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας.

Η Ελληνική Λύση οφείλει λοιπόν να προειδοποιήσει την κυβέρνηση πως εάν θεωρεί «βελτίωση του κλίματος» την πλήρη ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδας από την Τουρκία και οποιαδήποτε υποχώρηση από την εθνική γραμμή για το Αιγαίο και την Κύπρο, διαπράττει εθνικό έγκλημα.”