Αποφυλακίζεται μέσα στην ημέρα ο Αριστείδης Φλώρος της Enega μετά από αίτημα που υπέβαλε για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, έως ότου γίνει η δίκη του στο Εφετείο.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση. Έτσι, ο επιχειρηματίας αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000

Η απόφαση έρχεται μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα, με τον οποίο καταργήθηκε ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50) που όριζε ισόβια κάθειρξη, ενώ σήμερα το ανώτατο όριο ποινής ανέρχεται στα 15 έτη. Σύμφωνα με την υπεράσπιση του Αρ. Φλώρου, στον εντολέα τους έχουν αναγνωριστεί δυο ελαφρυντικά, και έτσι η πρωτόδικη ποινή των 21 ετών αναμένεται να είναι πολύ μικρότερη μετά την κρίση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Να σημειωθεί πάντως, πως απορριπτική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα Γ. Πρασσά. Υπενθυμίζεται ότι ο Αρ. Φλώρος είχε αποφυλακιστεί ξανά με όρους από τις φυλακές Χαλκίδας, ωστόσο μέσα σε μερικές ημέρες είχε επιστρέψει στο κελί ύστερα από σχετική απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου. Η αποφυλάκιση του του είχε οδηγήσει σε μία έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σχετικά με τις ιατρικές βεβαιώσεις που διέγνωσαν αναπηρία άνω του 67%, με την ολοκλήρωση της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 17 ατόμων για έντεκα αδικήματα. Μεταξύ των διωκομένων ήταν και ο Αριστείδης Φλώρος.