«Στο ευρύτερο περιβάλλον του 46χρονου Ελληνοαυστραλού, αλλά και στις επιχειρηματικές κινήσεις του, ιδιαίτερα τις τελευταίες, στρέφονται προς το παρόν οι έρευνές μας», τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία, χθες το βράδυ, έξω από το σπίτι του, στην οδό Τροίας, στο Πανόραμα της Βούλας.

Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, οι δύο κάμερες που είναι στραμμένες προς το σημείο που δέχθηκε τις σφαίρες ο 46χρονος, την στιγμή που μπήκε στο αυτοκίνητό του, ήταν σε λειτουργία, γεγονός, που σημαίνει, εκτός κάποιου απροόπτου, ότι έχουν καταγράψει τους δράστες. Κάμερες, βέβαια, υπάρχουν και στην ευρύτερη περιοχή, στη Βούλα, όπου διέμενε ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας.

Ο άνδρας που παρακολουθούσε τον Γιάννη Μακρή, φαίνεται να πηγαίνει στο ΙΧ του θύματος, ένα smart, που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του, από πόρτα οδηγού.

Τον πυροβόλησε 6 φορές από τις οποίες οι 4 σφαίρες βρήκαν το σώμα του επιχειρηματία ξαπλώνοντάς τον νεκρό. Ο εκτελεστής, διακρίνεται να φεύγει και πάλι πεζός από το σημείο. Ωστόσο, οι αρχές εξετάζουν προσεκτικά και άλλο υλικό από τις κάμερες, καθώς θεωρούν βέβαιο ότι υπήρχε και συνεργός του.

Το θύμα, που είχε απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, επρόκειτο χθες το βράδυ να πάει στα εγκαίνια της νέας επιχείρησής του, φύλαξης και καθαρισμού κτιρίων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, γεγονός, που όπως όλα δείχνουν, γνώριζαν οι δράστες και του είχαν στήσει ενέδρα θανάτου.

Σημειώνεται, ότι την ώρα της δολοφονίας, τα δύο παιδιά του 46χρονου βρίσκονταν σε διπλανό σπίτι, ενώ η σύζυγός του, που είναι γνωστό μοντέλο, συμμετείχε σε επίδειξη μόδας.

Πάνω στην πασαρέλα έμαθε η Βικτώρια Καρύδα την δολοφονία του συζύγου της

 

Σοκαρισμένη είναι η σύζυγος του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονίας από αγνώστους το βράδυ της Τετάρτης 31/10, είναι το μοντέλο Βικτώρια Καρύδα, η οποία συμμετέχει στο ριάλιτι του ΣΚΑΪ «My Style Rocks».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, την ώρα που ο 46χρονος επιχειρηματίας έπεφτε νεκρός, η ξανθιά καλλονή περπατούσε στην πασαρέλα της Athens Xclusive Designers Week. Όταν πληροφορήθηκε από τους άνδρες της προσωπικής φρουράς του συζύγου της τι είχε συμβεί, κατέρρευσε.

Η Βικτώρια Καρύδα  έχει υπάρξει Μις Τουρισμός 2003, Β’ Παγκόσμιος Τουρισμός 2003 και Top Model International και έχει εργαστεί ως μοντέλο σε Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία, Ισραήλ και Γερμανία. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2016 κάνοντας έναν πολυτελή γάμο στην Μύκονο και είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Σε παλιότερη συνέντευξη της είχε δηλώσει για το γάμο της: «Ήταν η ωραιότερη στιγμή της ζωής μου. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη που έχω γνωρίσει τον άντρα της ζωής μου και έχουμε δυο υπέροχα παιδάκια».

Ο 46χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Αυστραλός», είχε απασχολήσει τις Αρχές της μακρινής ηπείρου εδώ και χρόνια.

H αυστραλιανή εφημερίδα της ομογένειας neoskosmos.com, με αφορμή τη δολοφονία του 46χρονου, αναφερόμενη στο παρελθόν του περιγράφει:

«Η οικογένεια του 46χρονου Ελληνοαυστραλού είχε βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωπη με τον νόμο, καθώς το 2011 ο πατέρας του δολοφονηθέντος, πρώην τραγουδιστής στο Σίδνεϊ, είχε συλληφθεί αφού οι Αρχές εντόπισαν 50 κιλά μεθαμφεταμίνης στην κατοχή του, αν και οι κατηγορίες εναντίον του ανατράπηκαν όταν ο έτερος γιος του παραδέχθηκε πως ο ίδιος είχε παρακινήσει τον πατέρα του να μεταφέρει τα ναρκωτικά, θεωρώντας ότι δεν θα κινούσαν υποψίες.

Και ο ίδιος ο 46χρονος όμως είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Σϊδνεϊ ήταν ιδιοκτήτης ενός νυχτερινού κέντρου στην οδό Oxford μαζί με τον γόνο γνωστής οικογενείας.

Οι δρόμοι τους χώρισαν έπειτα από έντονη διαφωνία κάποια στιγμή το 2007. Δύο χρόνια αργότερα, ο δολοφονηθείς βρέθηκε κατηγορούμενος για τον σοβαρό τραυματισμό του αδερφού του συνεταίρου του. Στη συνέχεια τα δύο αδέλφια (σ.σ. οι συνέταιροι του δολοφονηθέντος) φαίνεται πως σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον 46χρονο Ελληνοαυστραλό ως αντίποινα για την απόπειρα εναντίον του αδελφού του συνεταίρου του, αλλά αθωώθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου.

Από το 2013 είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 46χρονο, αφού βρέθηκε να οδηγεί χωρίς άδεια, ενώ στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε προκειμένου να του απαγγελθεί η ποινή του. Το δίπλωμά του ακυρώθηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018».

Πώς έγινε η εκτέλεση

Πάνω από τέσσερις σφαίρες δέχτηκε χθες το βράδυ γνωστός επιχειρηματίας. Ο 46χρονος δέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες στο θώρακα πιθανότατα από εννιάρι πιστόλι. Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του, ένα Smart, στην οδό Τροίας στο Πανόραμα Βούλας, όταν δέχθηκε τα φονικά πυρά και επιχείρησε να βγει. Επεσε νεκρός όμως, έξω από το αυτοκίνητό του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών για υποθέσεις ναρκωτικών και δεν συνδέουν την εκτέλεση με τη δολοφονία του άνδρα που σημειώθηκε προχθές στον Πειραιά, η οποία αφορούσε ξεκαθάρισμα στον χώρο της νύχτας. Το θύμα σύμφωνα με πληροφορίες είχε συλληφθεί τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ελλάδα κατά το παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν λίγο μετά τις οκτώ και μισή χθες το βράδυ όταν ο 36χρονος άνδρας, που έφερε το προσωνύμιο «Αυστραλός», έβγαινε από το σπίτι του και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του. Εκεί -άγνωστο πώς- τον πλησίασαν ένα ή δυο άτομα και τον πυροβόλησαν τουλάχιστον τέσσερις φορές τόσο όσο ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του όσο και κατά την προσπάθειά του να βγει από αυτό.

Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που συνέλεξαν κάλυκες και μαρτυρίες από την περιοχή. Οι κάλυκες εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν το όπλο της δολοφονίας ήταν «καθαρό» ή εάν είχε χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν.

Τι λένε οι μαρτυρίες

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις φαίνεται ότι προκύπτει πως οι δράστες της δολοφονίας χρησιμοποίησαν μηχανή. Υπήρξαν άνθρωποι που άκουσαν θόρυβο μηχανής αμέσως μετά τους πυροβολισμούς.

Έτσι οι αστυνομικοί ξεκίνησαν από χθες τη νύχτα να συλλέγουν υλικό από τις δεκάδες κάμερες ασφαλείας που είναι εγκατεστημένες σε σπίτια της περιοχής σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν την ύποπτη μηχανή και το δρομολόγιο των δραστών πριν και μετά τη δολοφονία.