Η Ουκρανία αναμένει να λάβει 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε μακροοικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα για να υποστηρίξει την οικονομία και τις ένοπλες δυνάμεις της, αλλά και για να προετοιμαστεί για τον επικείμενο χειμώνα, όπως ανέφερε σήμερα, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ.

“Αυτό θα βοηθήσει για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της οικονομίας μας, η υποστήριξη του στρατού, αλλά και η περίοδος για την οποία…, απαιτείται θέρμανση, ανέφερε ο Σμιχάλ σε μία ανακοίνωσή του στο Telegram, πριν από τις συνομιλίες με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία απορροφάει τους πόρους της χώρας και το Κίεβο έχει επανειλημμένα ζητήσει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, αλλά και διεθνείς δανειστές.

Ο Σμιχάλ έφτασε στο Βερολίνο αργά το βράδυ του Σαββάτου και αναμένεται να συναντηθεί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, αλλά και άλλους αξιωματούχους.

Η Γερμανία θα διαθέσει τεχνολογικά εξελιγμένα αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία αυτό το φθινόπωρο, ανέφερε ο Σμιχάλ στην ανακοίνωσή του.