Τα προβλήματα που προκάλεσε ο πρόσφατος χιονιάς στην Αττική , απασχόλησαν μεταξύ άλλων τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, να τονίζει μεταξύ άλλων ότι «δεν εκτιμήθηκε σωστά το μέγεθος του φαινομένου».

Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι σε αντίθεση μ΄ άλλες περιοχές της χώρας η Αττική δεν έχει συχνά τέτοιες καιρικές συνθήκες και ως εκ τούτου και οι δήμοι δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι. «Η Αττική πέρυσι κατάλαβε τι σημαίνει χιόνι και δεν πρόλαβαν οι δήμοι να προμηθευτούν μηχανήματα», είπε.

 

Ανέφερε, επίσης, ότι οι δήμοι στην υπόλοιπη χώρα που έχουν συχνά χιονοπτώσεις , διαθέτουν τον απαραίτητο και κατάλληλο εξοπλισμό σε οχήματα και μηχανήματα έργου ενώ στις περιοχές τους υπάρχουν και ιδιώτες με ανάλογα μηχανήματα τα οποία μπορούν να εκμισθώσουν όταν τα χρειάζονται.

 

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι είναι «αδήριτη ανάγκη να προμηθευτούν οι δήμοι τα κατάλληλα μηχανήματα έστω κι αν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν μια φορά σε δέκα χρόνια».