Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, σχολίασε αυστηρά τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη ΔΕΘ, μιλώντας στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6».

Ο κ. Μάντζος τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ «πλειοδοτούν στο προεκλογικό παζάρι και σε δημοσιονομικό λαϊκισμό σε σχέση με τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Αλλά ο λαός δεν ξεχνά ούτε τα πεπραγμένα ούτε τις παραλείψεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μία παρθενογένεση, ούτε ένα νέο κόμμα αυτό που μας τα λέει όλα αυτά».

Σχετικά με την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρώτη κατοικία, ο Δημήτρης Μάντζος υπενθύμισε ότι «εκείνος και η κυβέρνησή του ήταν εκείνοι που υπέγραψαν όλα τα νομοθετικά εργαλεία με τα οποία τα στεγαστικά δάνεια και τα σπίτια των πολιτών μέσα από τα κόκκινα δάνεια δόθηκαν στα ξένα funds».

 

Αναφορικά με την ενέργεια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να ξεχνά κάνεις ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν το δρόμο στη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη και οδήγησαν στην υπερεξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο».

 

Όσον αφορά την επανακρατικιοποίηση της ΔΕΗ, την οποία εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «κανείς δεν ξεχνά ότι την υπερχρέωσή της την προκάλεσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τα δικά της τα πεπραγμένα».

Επανέλαβε την ανάγκη της χώρας για μία «ισχυρή σοσιαλδημοκρατική, εναλλακτική πρόταση, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς και όχι για τους λίγους», προτάσσοντας ξανά το δίλημμα που έθεσε στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης: «δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό και τη στασιμότητα».

 

«Εμείς θέλουμε να αξιολογηθούμε από τους πολίτες μέσα από το πρόγραμμά μας, το δικό μας πολιτικό ήθος και τη διαφάνεια. Αυτά πρεσβεύουμε. Δεν φοβόμαστε εμείς τις εκλογές. Όσοι τις φοβούνται, μπορούν να τις αναβάλλουν όσο θέλουν. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τα σενάρια κι ας εμπιστευτούμε τον λαό και τη δική του ετυμηγορία. Γιατί όταν ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, βγαίνει ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.