“Μια θέση δίπλα στο ΚΚΕ έχει όποιος δεν συμφωνεί με τη συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, δεν θέλει η χώρα του να γίνεται θύτης άλλων λαών με κίνδυνο αυτός να γίνει το θύμα, αρνείται ο τόπος του να γίνεται ορμητήριο πολέμου”, σημείωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατα τη διάρκεια της πολιτικής ομιλίας του στη Λάρισα.

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στο πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας πως “η στήριξη στον Ζελένσκι είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων καθώς στηρίζουν αυτήν την αντιδραστική κυβέρνηση, γιατί την στηρίζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ”.

Παράλληλα είπε ότι “το ΚΚΕ δικαιώνεται για τη στάση του, όπως συνέβη με την άρνησή του να συμμετέχει στη φιέστα που στήθηκε στη Βουλή, με καλεσμένο τον Ζελένσκι και μαζί μ’ αυτόν με καλεσμένους και τους ναζί του Αζόφ”. Μεταξύ άλλων ο γ.γ. του ΚΚΕ ζήτησε να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, λέγοντας ότι “το ΚΚΕ δεν θα διαλέξει στρατόπεδο ληστών”.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στις στρατιωτικες υποδομές, όπως είναι οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, η 110η Πτέρυγα Μάχης, λέγοντας πως αξιοποιούνται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. “Αν η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, η Θεσσαλία με τις στρατιωτικές υποδομές που έχουν παραχωρηθεί στους ΝΑΤΟϊκούς, είναι από μόνη της πολεμικό ορμητήριο” σημείωσε.

Μεταξύ άλλων εξέφρασε την στήριξη του στους αγρότες της Θεσσαλίας, επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να προβάλλει και να υπερασπίζεται τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων για κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, για αποζημιώσεις για όλες τις φυσικές καταστροφές στην ώρα τους, για μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, όπως το αφορολόγητο πετρέλαιο, η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα, η επιδότηση των ζωοτροφών, η μη επιβάρυνση με ΦΠΑ. Παράλληλα αναφερθηκε στο ενδεχόμενο της επισιτικής κρίσης στη χώρα μας, λέγοντας “οι συνέπειες της έλλειψης είναι ήδη αισθητές στα λαϊκά νοικοκυριά, με τη συνεχή αύξηση των τιμών”. “Κινδυνεύουμε στην κυριολεξία να πούμε το ψωμί ψωμάκι, ενώ η χώρα μας με τις κλιματολογικές και τις εδαφικές δυνατότητες που διαθέτει, θα μπορούσε να παράγει επαρκή ποσότητα σε βασικά αγροτικά προϊόντα για να καλύψει τις ανάγκες του λαού μας” σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας

O γ.γ. του ΚΚΕ άσκησε κριτική στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως τα δύο κόμματα ρίχνουν στο τραπέζι ψεύτικα διλήμματα. “Έφτασε στο σημείο o ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας να επιστρατεύσουν το σύνθημα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό, να ασχημονείς δηλαδή πάνω σε ένα θρυλικό, σε ένα βαθιά επαναστατικό σύνθημα, που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που εκπροσωπείς”, σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε: “Το χειρότερο είναι να εφαρμόζεις μνημόνια κι αντιλαϊκά μέτρα στο όνομα της προόδου. Το χειρότερο είναι να γίνεσαι ο πιο καλός μαθητής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στο όνομα της Αριστεράς. Και αυτό το χειρότερο είναι που απογοητεύει κι αποστρατεύει εργατικές-λαϊκές δυνάμεις”. Παράλληλα είπε ότι δεν υπάρχουν διαφορές στα δύο κόμματα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “στη βαρβαρότητα συναντιούνται Τσίπρας και Μητσοτάκης”.

“Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να αρχίσει ο λαός να παίζει το παιχνίδι “βρες τις διαφορές”. Γιατί πολύ απλά διαφορές στα ουσιαστικά, στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού, δεν υπάρχουν. Γιατί και οι δύο, όταν μιλούν για πρόοδο, εννοούν τους στόχους και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στη χώρα μας”, είπε καταλήγοντας ο κ. Κουτσούμπας.