Η Ρωσία συμμετέχει πλέον σε μια αμυντική επιχείρηση στην Ουκρανία μετά την αποχώρησή της από την πόλη Χερσώνα στον νότο της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα δυτικός αξιωματούχος, αφότου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποσχέθηκε ότι θα ανακτήσει όλα τα κατεχόμενα εδάφη της.

Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε τη Χερσώνα χθες, Δευτέρα, και δήλωσε ότι οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει την αποχώρηση όλων των ρωσικών στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος.

«Είναι σαφές ότι προς το παρόν, η ρωσική κατοχή της Ουκρανίας είναι μια αμυντική επιχείρηση», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η αποχώρηση της Ρωσίας από τη Χερσώνα ήταν σχετικά ομαλή και επισήμανε ότι οι ρωσικοί ισχυρισμοί πως απομακρύνθηκαν 30.000 στρατιώτες ήταν μάλλον υπερβολικοί, εκτιμώντας ότι ο αριθμός ήταν πιο κοντά στους 20.000 στρατιώτες.

Ο ίδιος δήλωσε ότι αναμένει πως η κατάσταση στο πεδίο της μάχης θα μείνει σε γενικές γραμμές στάσιμη μέχρι το επόμενο έτος.

«Εάν ο κόσμος περιμένει πως θα καταρρεύσουν δυνάμεις και από τις δύο πλευρές, δεν βλέπουμε κάτι το οποίο να υποδηλώνει κάτι τέτοιο από τώρα έως το τέλος του έτους», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι σε τέτοια κατάσταση που οι δυνάμεις της να καταρρεύσουν».