Απειλές κι εκβιασμούς περιέγραψε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο Αριστείδης Φλώρος, που κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Energa, που είχε δικηγόρο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, υποστήριξε ότι τον Ιούνιο του 2017, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, υπαρχιφύλακας του μετέφερε ότι ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του ποινικολόγου τηλεφώνησε και είπε ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του, αν δεν του δώσει 5 εκατ. ευρώ.

Ο μάρτυρας, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου, αναφέρθηκε και σε συνάντηση που του μεταφέρθηκε ότι είχε το καλοκαίρι του 2017 ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος με δύο συναδέλφους του που εκπροσωπούσαν τον δικηγόρο.

Εκεί, όπως υποστήριξε ο Αριστείδης Φλώρος, οι δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να μεταφέρει στον εντολέα του (Αριστείδη Φλώρο) ότι του ζητούν  2 εκατ. ευρώ για να μην παραστεί ως πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης.

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων, μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε ο μάρτυρας, φέρεται να είπε: «Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους».

Όπως κατέθεσε ο Αρ. Φλώρος, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του είπε να μη δώσει ούτε ένα ευρώ, γιατί δεν ήταν ένοχος και δεν είχε λόγο να ανησυχεί, αλλά να ειδοποιήσει την οικογένειά του για τις απειλές.

Ο Αρ. Φλώρος ξεκαθάρισε στο δικαστήριο ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι εάν στο μέλλον θελήσει να δώσει χρήματα στους Αλβανούς κακοποιούς, ο ίδιος δεν θέλει να έχει καμία σχέση με αυτό, ενώ, όταν του είπε να ηχογραφήσει τους συναδέλφους του, ο ποινικολόγος αρνήθηκε.

Εκείνη την περίοδο ο Αρ. Φλώρος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι συνάντησε τυχαία στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού άλλο δικηγόρο, γνωστό επίσης στο ευρύ κοινό, ο οποίος του είπε ότι θα τον φέρει σε επαφή με τον Γ. Αντωνόπουλο, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, για να τα βρουν.

Όντως ο Αρ. Φλώρος κατέθεσε ότι τον Ιούλιο του 2017 συναντήθηκε παρουσία του γνωστού Αθηναίου δικηγόρου με τον Γ. Αντωνόπουλο, τα βρήκαν και έδωσαν τα χέρια.

«Μου είπε (ο Γ. Αντωνόπουλος) ότι από δω και πέρα θα το χειριστούν οι δικηγόροι μας» κατέθεσε ο Αρ. Φλώρος, τονίζοντας ότι ο Γ. Αντωνόπουλος συμφώνησε να μην παραστεί ως πολιτικώς ενάγων στην υπόθεση.

«Παρ’ όλα αυτά λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το δικαστήριο τον Σέπτέμβρη του 2017, οι δύο άλλοι δικηγόροι (σς τους κατονομάζει), συνέχισαν να ζητούν χρήματα» κατέθεσε επίσης ο Αρ. Φλώρος, προσθέτοντας με λύπη πως μετά τα γεγονότα τον πρόλαβαν, καθώς τον Οκτώβριο του 2017 ακολούθησε η δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

«Κατά καιρούς έρχονταν διάφοροι Αλβανοί και μου έλεγαν “δώσε 5 εκατ. ευρώ” αλλά χωρίς απειλές, γι’ αυτό δεν το λάμβανα σοβαρά υπόψη» ανέφερε επίσης ο Αρ. Φλώρος.

– Κατηγορούμενος Αλβανός, φερόμενος ηθικός αυτουργός : “Λέει ψέματα. Έχει δέκα Αλβανούς που τον υπηρετούν, τους δίνει ψωμί και τσιγάρα! Να κάνουμε ένα δίκαιο δικαστήριο”.

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης ότι ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος γνώριζε «τα πάντα. Ήταν φίλος μου. Γι’ αυτό τον επέλεξα για συνήγορό μου. Μου είχε πει να ηρεμήσω και να μην αγχώνομαι και να κάνουμε κάποιες ενέργειες για να μην κινδυνεύσει η οικογένειά μου».

Στη συνέχεια, κατέθεσε στο δικαστήριο ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι με τον μόνο που έχει μιλήσει είναι με τον κατηγορούμενο για ηθική αυτουργία της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου. Όπως είπε, ήταν εκείνος που είχε επικοινωνήσει μαζί για να τον ενημερώσει για το ποιος κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του.

«Οι δικηγόροι του δολοφόνου (αναφερόμενος στον Αρ. Φλώρο) παρέλασαν από το γραφείο μου. Εγώ ήθελα να μάθω την αλήθεια, ποιος είναι πίσω από την επίθεση. Και ο διάβολος να με καλούσε, θα πήγαινα, ζω από τύχη, φαντάζεστε πως δεν θα ρώταγα ποιος το έκανε και γιατί» κατέθεσε ο δικηγόρος, συνεχίζοντας: «ακούσατε φαντάζομαι πως εγώ και οι δικηγόροι μου ελέγχουν τους Αλβανούς. Να σας πως λοιπόν ποιος ελέγχει ποιον…» είπε.

– Πρόεδρος : “Τον Μάιο του 2017 ο δικηγόρος σας δεν ήρθε σε επαφή με τον Αρ. Φλώρο;”.

– Μάρτυρας: “Είχε πάει στις φυλακές να δει έναν πελάτη του. Μου είπε (ο δικηγόρος του) ότι ο Αρ. Φλώρος του είπε ότι αν καταδικαστεί για την απόπειρα δολοφονίας μου, δεν έχει να χάσει τίποτα. Το πήρα ως σαφή απειλή κατά της ζωής μου”.

«Είχε προσδιοριστεί η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας μου, όταν γινόταν αυτός ο διάλογος» ανέφερε ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως ζούσε στιγμές όπου «το βράδυ χτυπάγανε τα κουδούνια του γραφείου του και ζητούσαν άγνωστοι άνθρωποι να ανέβουν πάνω».

Παράλληλα, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι τον Μάιο του 2017 τον κάλεσε ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος και του ζήτησε να συναντηθούν. «Του εξέφρασα την ενόχλησή μου που ανέλαβε την υπεράσπιση του δολοφόνου του συναδέλφου του. Μου είπε ότι το κάνει διότι είναι απόλυτα πεπεισμένος ως αθώος. Συναντηθήκαμε στο γραφείο ενός εκ των δικηγόρων μου. Εκεί είπε ότι ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος δήλωσε απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Αρ. Φλώρος θα αθωωθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας μου και ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει μόνο το θέμα διαιτησίας για τη διαμάχη της Energa με τον ΛΑΓΗΕ. Του είπα ότι οι επόμενες συναντήσεις θα είναι μόνο με τους δικηγόρους μου».

Η κατάθεση του Γ. Αντωνόπουλου θα συνεχιστεί στις 27 Μαρτίου, ενώ η πολιτική αγωγή έχει ζητήσει την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Αρ. Φλώρο.

naftemporiki.gr