Αιτήσεις για να πάρουν την αποζημίωση των 534 ευρώ για τον Μάιο θα πρέπει να υποβάλουν από σήμερα ως και την Πέμπτη 26 Ιουνίου με μονομερή δήλωση στην «Εργάνη» οι εποχικά εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία. Τις ίδιες δηλώσεις θα κάνουν τον Ιούλιο για τα 534 ευρώ του Ιουνίου.

Παράλληλα, παρατείνεται μέχρι και τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα «Συνεργασία» που θα αναπληρώνει το 60% του μισθού των εργαζομένων για τη μειωμένη απασχόληση.

Δήλωση στην «Εργάνη» για την αποζημίωση των 534 ευρώ μπορούν να υποβάλουν οι εργαζόμενοι  με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις που δεν επαναλειτούργησαν τον Μάιο, εργαζόμενοι  σε  επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν τον Μάιο αλλά οι ίδιοι δεν επαναπροσλήφθηκαν, εργαζόμενοι  που επαναπροσλήφθηκαν εντός του Μαΐου.

Οσοι δεν προσλήφθηκαν τον Μάιο παίρνουν 534 ευρώ. Σε περίπτωση, πρόσληψης εντός Μαΐου η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών από την αρχή του μήνα έως την πρόσληψη.

Η αποζημίωση του Μαΐου θα πληρωθεί το αργότερο στις αρχές Ιουλίου. Μέσα στον Ιούλιο θα επαναληφθεί η ίδια διαδικασία για την αποζημίωση του Ιουνίου.

Το πρόγραμμα «Συνεργασία» παρατείνεται ως 30 Σεπτεμβρίου με τροπολογία που κατατέθηκε στο εργασιακό νομοσχέδιο. Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι λόγω πανδημίας δεν θα εφαρμοστεί φέτος το μέτρο της περικοπής του επιδόματος τέκνου σε περιπτώσεις που δεν ολοκληρώνεται η φοίτηση ή ο μαθητής δεν περνάει την τάξη λόγω απουσιών με εξαίρεση την απουσία λόγω ασθένειας.