«Οι αλλαγές στο Σύνταγμα τους μας ικανοποιούν» λένε οι ίδιες πηγές που εισηγούνται να ξεκινήσει η Αθήνα τις διαδικασίες για Πρέσπες αμέσως μετά, μέσα στον Ιανουάριο.

Διπλωματικές πηγές εκφράζουν την  πεποίθησή τους  ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την Βουλή της ΠΓΔΜ κατά την τελική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 9 Ιανουαρίου.

«Οι αλλαγές στο Σύνταγμα τους μας ικανοποιούν» λένε οι ίδιες πηγές που εισηγούνται να ξεκινήσει η Αθήνα τις διαδικασίες για την συμφωνία των Πρεσπών αμέσως μετά, μέσα στον Ιανουάριο.

«Όχι, δεν θα αφήσουμε εκκρεμότητες» διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές, απαντώντας σε δημοσιεύματα ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει σκοπό να μεταθέσει την ευθύνη για την κύρωση τς συμφωνίας για το Σκοπιανό στην επόμενη κυβέρνηση.

Οι πηγές του υπουργείου Εξωτερικών διατύπωναν εξάλλου την βεβαιότητα: «Εχουμε διπλή πλειοψηφία και για την συμφωνία των Πρεσπών και για την ψήφο εμπιστοσύνης, αν χρειαστεί».

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά τόνισαν ότι«δεν είναι καλό να έχεις μια εχθρική Τουρκία» για να προσθέσουν: «Δεν προκαλούμε, αλλά δεν θα ανεχθούμε σε δικό μας έδαφος κατάληψη. Μέσα στον Ιανουάριο παλεύουμε να προλάβουμε το ταξίδι στην Τουρκία».

Στο μεταξύ, ο Πάνος Καμμένος σε νέα του επίσκεψη σε ακριτικά φυλάκια της χώρας επανέλαβε τα περί παραίτησης αν έρθει στην ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών: «Είπα ότι μπορεί να είναι η τελευταία φορά ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Είναι γνωστό ότι έχω ανακοινώσει ότι σε περίπτωση που έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή θα παραιτηθώ από Υπουργός Εθνικής Άμυνας και θα αποχωρίσω από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Είναι καθήκον μου να το κάνω αυτό. Από εκεί και πέρα, το στράτευμα δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Το στράτευμα παραμένει ενωμένο, δεν εμπλέκεται στις πολιτικές διαφορές που μπορεί να υπάρχουν στη Βουλή των Ελλήνων, υπηρετεί τη σημαία, το εθνόσημο και την πατρίδα», ανέφερε.