Καταρρέει δημοσκοπικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  την ώρα που η Τουρκία βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με τα tourkikanea, που επικαλούνται δημοσκόπηση της εταιρείας Γιονεϊλέμ, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών η Εθνική Συμμαχία της αντιπολίτευσης θα αποσπούσε το 40,2% των ψήφων και η Προεδρική Συμμαχία υπό τον Ερντογάν 32,5%.

Παράλληλα το 64,7% των ερωτηθέντων θεωρεί πως εάν την επόμενη Κυριακή διεξαχθούν εκλογές, νικητής θα είναι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, ενώ το 57,9% θέλει διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Χωρίς να κατανεμηθούν οι αναποφάσιστοι, το αντιπολιτευόμενο CHP προηγείται με 25,6% έναντι 24,3% που συγκεντρώνει το AKP του Ερντογάν.

Όσον αφορά την οικονομική κρίση, το 52,5% δήλωσε πως τον προηγούμενο μήνα δεν πλήρωσε κάποιο λογαριασμό ή δεν μπόρεσε να καλύψει μία βασική ανάγκη, ενώ στο 46% των σπιτιών υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο το οποίο αναζητεί δουλειά και είναι άνεργος.

Ενδεικτικό της ανέχειας που επικρατεί στη γειτονική χώρα, είναι βίντεο που έγινε viral στα social media, όπου μικροπωλητής λαϊκής αγοράς, δείχνει ένα μισοκομμένο λάχανο, λέγοντας πως νωρίτερα κατάφερε και πούλησε το 1/4. «Πριν από λίγο πελάτης αγόρασε 1/4 του λάχανου, το μισό του μισού δηλαδή. Αν υπάρχουν κάποιοι που ακόμη λένε πως η οικονομία πάει καλά, ας πετάξουν τα γυαλιά τους και ας κοιτάξουν λίγο γύρω τους», ανέφερε.