Στο φως της δημοσιότητας βγαίνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τις επερχόμενες εκλογές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, οι οποίες αποτυπώνουν την αλλαγή ισορροπιών που έφερε η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών.

Αν και οι προεκλογικές εκστρατείες έχουν παυθεί προσωρινά μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Interview για λογαριασμό της ιστοσελίδας politic.gr, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις πρώτες αντιδράσεις των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, μετά τις εξελίξεις.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το ποσοστό του 32,4% ως ο καταλληλότερος νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και δεύτερος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 29,2%. Ακολουθούν, ο Ανδρέας Λοβέρδος με 17,4%, ο Παύλος Γερουλάνος με 12,7%, ο Χάρης Καστανίδης με 5,3% και τελευταίος έρχεται ο Παύλος Χρηστίδης με 1,2%.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή των ψηφοφόρων που δεν ψήφισαν ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του 2019, ο Ανδρέας Λοβέρδος έρχεται πρώτος με 28% και ακολουθούν, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 24,6% και ο Γιώργος Παπανδρέου με 24,3%. Ο Παύλος Γερουλάνος συγκεντρώνει το ποσοστό του 8,6%, ο Χάρης Καστανίδης το 5,9% και ο Παύλος Χρηστίδης με 2,9%.

Στην ερώτηση «ποιος κατά την άποψή σας μπορεί να φέρει στο ΚΙΝΑΛ ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ», ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με μεγάλη διαφορά και ποσοστό 41,5% από τον Νίκο Ανδρουλάκη με 27,4% και τον Ανδρέα Λοβέρδο με 11,8%.

Στην ίδια ερώτηση αλλά για τη Νέα Δημοκρατία, προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 26,8% καθώς θεωρείται αυτός που θα αντλήσει τους περισσότερους ψηφοφόρους από τη ΝΔ ενώ από κοντά ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 25,3% και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 23,5%.

Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ προκρίνουν τον Νίκο Ανδρουλάκη (33%) ως τον ηγέτη που θα ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος στις επόμενες εκλογές ενώ το ίδιο πιστεύουν για τον Γιώργο Παπανδρέου (28,7%) οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων.

Μάλιστα, η εν λόγω δημοσκόπηση καταγράφει τη σαφή θέση των ψηφοφόρων του κόμματος για ανεξάρτητη πλεύση, καθώς το 62,2% δεν επιθυμεί συνεργασία με κάποιο άλλο κόμμα. Το 29,7 % είναι θετικό στην προοπτική συνεργασίας με τη ΝΔ και το 28,9% τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Το 58,4% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης θα πάει ψηφίσει στις εκλογές ως μέλος του κόμματος ΚΙΝΑΛ, το 34,3% ως φίλος και το 7,3% απάντησε πως δε θα πάει να ψηφίσει.