Έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 7:45 το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία 78 χρόνων ο Δημήτρης Κρεμαστινός ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με κορωνοϊό ο οποίος τελικά προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο πρώην υπουργός Υγείας και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου το πρωί της 26ης Μαρτίου με τους γιατρούς να κρίνουν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί.

Με ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πολιτικός κόσμος εκφράζει τα
θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Αξίζει να σημειωθεί πως την είδηση επιβεβαίωσε νωρίς το πρωί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος σε μήνυμα στο Twitter έγραψε: «Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, Καθηγητής Ιατρικής και τ. Υπουργός Υγείας, υπηρέτησε το χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο ΚΙΝΑΛ».

Vassilis Kikilias

@Vkikilias

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, Καθηγητής Ιατρικής και τ. Υπουργός Υγείας, υπηρέτησε το χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο ΚΙΝΑΛ.

84 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Σακελλαροπούλου: Υπηρέτησε την ιατρική και την πολιτική με συνέπεια, μετριοπάθεια και ήθος

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού, που υπηρέτησε την ιατρική επιστήμη και την πολιτική με συνέπεια, ευγένεια, μετριοπάθεια και ήθος. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.», έγραψε στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

President GR

@PresidencyGR

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού, που υπηρέτησε την ιατρική επιστήμη και την πολιτική με συνέπεια, ευγένεια, μετριοπάθεια και ήθος.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

72 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Μητσοτάκης: Άφησε ξεχωριστό αποτύπωμα

«Ο κόσμος της επιστήμης και της πολιτικής έχασαν σήμερα ένα επίλεκτο στέλεχός τους. Στην μακρά διαδρομή του, ο Δημήτρης Κρεμαστινός άφησε ξεχωριστό αποτύπωμα αξιοπρέπειας, ευθύνης και αποτελεσματικότητας. Θερμά συλληπητήρια στην οικογένειά του», τονίζει στην ανάρτησή του στο Twitter o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Prime Minister GR

@PrimeministerGR

Ο κόσμος της επιστήμης και της πολιτικής έχασαν σήμερα ένα επίλεκτο στέλεχός τους. Στην μακρά διαδρομή του, ο Δημήτρης Κρεμαστινός άφησε ξεχωριστό αποτύπωμα αξιοπρέπειας, ευθύνης και αποτελεσματικότητας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

118 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Τσίπρας: Υπηρέτησε με συνέπεια την επιστήμη, το Κοινοβούλιο και τη δημοκρατική παράταξη

«Αποχαιρετούμε σήμερα τον Δημήτρη Κρεμαστινό, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με συνέπεια την επιστήμη, το Κοινοβούλιο και τη δημοκρατική παράταξη», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει πως είχε την τύχη να τον γνωρίσει από κοντά και να διακρίνει «το βάθος των γνώσεών του για την επιστήμη και τα ακαδημαϊκά ζητήματα, αλλά και την ειλικρινή του έγνοια για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στον τόπο μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στη σύζυγο του εκλιπόντος και τους δικούς του ανθρώπους.

Γεννηματά: Χάσαμε έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν μαχητή

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου φίλου Δημήτρη Κρεμαστινού. Χάσαμε σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν λαμπρό επιστήμονα, ένα φλογερό πατριώτη, ένα Μαχητή της Δημοκρατικής Παράταξης, βουλευτή, αντιπρόεδρο της Βουλής, υπουργό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρει «ήταν ”ο δικός μας γιατρός”. Ο Δ. Κρεμαστινός δεν στάθηκε μόνο στο πλευρό του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου. Κέρδισε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, μέσα από τη συνεχή κοινωνική , επιστημονική και την Ακαδημαϊκή του παρουσία, το διδακτικό και ερευνητικό του έργο, τη δράση του στις μεγαλύτερες Καρδιολογικές Κλινικές της χώρας και τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όπου συνέβαλε στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

Διαβάστε ακόμα:  Ποιος ήταν ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός που αποτέλεσε την «καρδιά» του εθνικού συστήματος υγείας 

Το όνομά του συνδέθηκε με τη λειτουργία των σημαντικότερων καρδιολογικών κλινικών της χώρας, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του ψυχιατρείου της Λέρου, την ίδρυση και στήριξη του Νοσοκομείου Ρόδου.

Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστήμη, στην παράταξή μας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Δωδεκάνησα που τον αγάπησαν και τον τίμησαν επί σειρά ετών. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην Τζένη και τους οικείους του».

Συλλυπητήρια Τασούλα

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του «άξιου κοινοβουλευτικού και υπερασπιστή της Δημοκρατίας» Δ. Κρεμαστινού εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον Δημήτρη Κρεμαστινό, έναν άξιο κοινοβουλευτικό, διακεκριμένο επιστήμονα, υπερασπιστή της Δημοκρατίας και βέβαια με διαρκή φροντίδα για τα Δωδεκάνησα, την ιδιαίτερη πατρίδα του» δήλωσε ο κ. Τασούλας και συνέχισε:

«Στην δεκαετή κοινοβουλευτική του διαδρομή διακρίθηκε για το ήθος, την αγωνιστικότητα και το πάθος με το οποίο υπερασπιζόταν τις ιδέες του. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός λάμπρυνε την ιατρική επιστήμη ως καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη πλούσια δράση του συγκαταλέγεται η δημιουργία της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Εμφράγματος και Στεφανιαίας Νόσου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, το Β΄ Καρδιολογικό Τμήμα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Αττικόν”, της οποίας υπήρξε ο πρώτος διευθυντής. Διετέλεσε ακόμη διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών».

Προσέθεσε επίσης ότι ο Δ. Κρεμαστινός «έχει διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο Έμορυ της Ατλάντα, καθώς και σε αυτό του Βελιγραδίου. Για το έργο του έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών και την American Heart Association (Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία)».

Τέλος, τόνισε ότι «ως υπουργός Υγείας και βουλευτής αγωνίστηκε για την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΕΣΥ, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του ψυχιατρείου της Λέρου, την ίδρυση και στήριξη του Νοσοκομείου Ρόδου».

Στην οικογένειά του, τους οικείους του και το Κίνημα Αλλαγής εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήριά μου, ανέφερε ο κ. Τασούλας

Δένδιας: Υπηρέτησε με ευπρέπεια την ιατρική και την πολιτική

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού εξέφρασε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στο twitter.

«Ο θάνατος του Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος υπηρέτησε με ευπρέπεια και προσήλωση την ιατρική επιστήμη και την πολιτική, προκαλεί θλίψη σε όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο Κίνημα Αλλαγής», αναφέρει ο κ. Δένδιας.

Nikos Dendias@NikosDendias

Ο θάνατος του Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος υπηρέτησε με ευπρέπεια και προσήλωση την ιατρική επιστήμη και την πολιτική, προκαλεί θλίψη σε όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο Κίνημα Αλλαγής.

17 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Θεοδωρικάκος: Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στο ΚΙΝΑΛ

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός έχασε δυστυχώς τη μάχη με τον κορωνοϊό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στο Κίνημα Αλλαγής» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τάκης Θεοδωρικάκος@theodorikakosp

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός έχασε δυστυχώς τη μάχη με τον κορονοϊό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στο Κίνημα Αλλαγής.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Τάκης Θεοδωρικάκος
Μπακογιάννη: Επιστήμονας με προσφορά, πολιτικός που τίμησε τον τόπο

«Έφυγε σήμερα ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Ενας επιστήμονας με προσφορά στην ιατρική και τη δημόσια υγεία. Ένας πολιτικός που τίμησε τον τόπο του, αλλά πάνω από όλα ένας ωραίος άνθρωπος και ένας πολύ καλός φίλος!!

Τα θερμότερα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του» έγραψε στο Twitter η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Ντόρα Μπακογιάννη@Dora_Bakoyannis

Έφυγε σήμερα ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Ενας επιστήμονας με προσφορά στην ιατρική και τη δημόσια υγεία. Ένας πολιτικός που τίμησε τον τόπο του, αλλά πάνω από όλα ένας ωραίος άνθρωπος και ένας πολύ καλός φίλος!!
Τα θερμότερα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Ντόρα Μπακογιάννη
Ξενογιαννακοπούλου: Εξαιρετικός καθηγητής και γιατρός

«Με θλίψη ενημερωθήκαμε ότι ο Δημήτρης Κρεμαστινός έχασε τη μάχη της ζωής. Εξαιρετικός καθηγητής και γιατρός, βουλευτής στα αγαπημένα του Δωδεκάνησα, υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής, Τον γνώρισα δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου όταν τον συνόδευε στα ταξίδια και στις περιοδείες του, προοδευτικός και δημοκράτης, πάντα προσηνής και μετριοπαθής», έγραψε από την πλευρά της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ζαχαριάδης: Σπουδαίος και ξεχωριστός

«Πέθανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Αποχαιρετούμε τον αγωνιστή, τον πολιτικό, τον ακαδημαϊκό, τον γιατρό, τον άνθρωπο. Προσέφερε πολλά, αλλά ήθελε και είχε να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του στη Βουλή. Ήταν σπουδαίος και ξεχωριστός» έγραψε στο Twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Costas Zachariadis@CZachariadis

Πέθανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Αποχαιρετούμε τον αγωνιστή, τον πολιτικό, τον ακαδημαϊκό, τον γιατρό, τον άνθρωπο. Προσέφερε πολλά, αλλά ήθελε και είχε να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του στη Βουλή. Ήταν σπουδαίος και ξεχωριστός.

42 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
ΚΚΕ: Σε όλη του τη διαδρομή πορεύτηκε με σεμνότητα και ήθος

Το ΚΚΕ «εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού, εξαίρετου ιατρού και καθηγητή καρδιολογίας, επί σειρά ετών βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ, αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην Υπουργού Υγείας, ο οποίος σε όλη του τη διαδρομή -επιστημονική, πολιτική και κοινωνική- πορεύτηκε με σεμνότητα και ήθος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του».

Παπανδρέου: Ανεκτίμητος φίλος και άνθρωπος της προσφοράς

Την βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του ανεκτίμητου προσωπικού του φίλου Δημήτρη Κρεμαστινού εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε συγκεκριμένα: «Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ένας σπουδαίος άνθρωπος, επιστήμονας, πολιτικός, δεν είναι πια κοντά μας. Η θλίψη μου είναι βαθιά. Με τον Δημήτρη, μας συνέδεαν πολλά, που τα λόγια δεν είναι εύκολο αυτήν την ώρα να περιγράψουν. Ο δεσμός μας, οικογενειακός και προσωπικός, ήταν πολύ στενός και πολύ ιδιαίτερος. Το γεγονός ότι, στα χέρια του είχαμε όλοι εναποθέσει τη ζωή του Ανδρέα, με είχε φέρει πολύ κοντά του. Η φιλία μας ιδιαίτερη και ανεκτίμητη. Πάντα, άνθρωπος της προσφοράς για το δημόσιο καλό. Ο θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια για όλους μας. Καλό ταξίδι, Δημήτρη.».