Γράφημα  που παρουσιάζει την καμπύλη των δειγμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα είδε το φως της δημοσιότητας από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Όπως βλέπει κανείς το γράφημα  από το Παστέρ περιλαμβάνει τα δείγματα που ελήφθησαν από την Ηλεία, Αχαΐα, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από τους οίκους ευγηρίας, ενώ αναφέρεται πως τα δείγματα αφορούν άτομα που εξετάστηκαν για πρώτη φορά.

Επιπλέον, τα στοιχεία ενδέχεται να διαφοροποιούν τις επόμενες ημέρες, αναλόγως τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων αναφέρει το Ινστιτούτο Παστέρ ενώ ο ΕΟΔΥ έχει πληροφορηθεί για τα αποτελέσματα.

ΠΟΥ: Δέκα φορές πιο θανατηφόρος ο νέος κορωνοϊός από τον Η1Ν1

Ο νέος κορωνοϊός είναι δέκα φορές πιο θανατηφόρος από τον ιό της γρίπης τύπου Α (Η1Ν1), που εμφανίστηκε στα τέλη Μαρτίου 2009 στο Μεξικό, ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ζητώντας μια «αργή» άρση των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης.

«Τα δεδομένα από αρκετές χώρες μας δίνουν μια σαφέστερη εικόνα αυτού του ιού, πώς συμπεριφέρεται, πώς να τον σταματήσουμε. Γνωρίζουμε ότι η Covid-19 εξαπλώνεται γρήγορα και γνωρίζουμε ότι είναι θανατηφόρος: Δέκα φορές περισσότερο από τον ιό που είναι υπεύθυνος για την πανδημία της γρίπης του 2009», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους στην ψηφιακή συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη.

Παράλληλα τόνισε πως η παραγωγή ενός «ασφαλούς και αποτελεσματικού» εμβολίου είναι αναγκαία για να σταματήσει εντελώς η μετάδοση της Covid-19, που έχει σκοτώσει σχεδόν 115.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

«Η εποχή της παγκοσμιοποίησης σημαίνει ότι ο κίνδυνος της επαναφοράς και αναζωπύρωσης της Covid-19 θα συνεχίσει να υπάρχει. Ουσιαστικά, η παραγωγή και η διανομή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου θα είναι αναγκαία για την πλήρη διακοπή της μετάδοσης», πρόσθεσε ο Τέντρος.