Πρεμιέρα έκανε ο Δακτύλιος σήμερα, Δευτέρα, (25/10/2021) στους δρόμους της Αθήνας, ωστόσο η κίνηση που καταγράφεται είναι έντονη, με πολλούς δρόμους να βρίσκονται στο «κόκκινο» και να έχουν φρακάρει.

Μετά από δύο χρόνια ο Δακτύλιος επέστρεψε από σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο σε αρκετούς κεντρικούς άξονες του Λεκανοπεδίου παρατηρείται από νωρίς το πρωί κυκλοφοριακή συμφόρηση, με αποτέλεσμα όσοι οδηγοί βρεθούν πίσω από το τιμόνι να πρέπει να οπλιστούν με… περίσσια υπομονή.

Το κέντρο της Αθήνας λίγο μετά τις 08:00 άρχισε να θυμίζει ένα απέραντο πάρκινγκ, με τους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, την Καλλιρρόης, την Αλεξάνδρας και τη Σταδίου. Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στην Αθηνών-Λαμίας. Χαρακτηριστικός της κατάστασης είναι ο χάρτης της Google Maps ο οποίος έχει «κοκκινίσει» σχεδόν ολοκληρωτικά γύρω από το κέντρο.

Ο Δακτύλιος επέστρεψε σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας. Γι’ αυτό, λοιπόν, οι έλεγχοι από την Τροχαία αναμένεται να είναι εντατικοί και στους παραβάτες θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ.

Για τις εξαιρέσεις των οχημάτων το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εκδώσει έναν αναλυτικό κατάλογο με 12 ερωταπαντήσεις.

Δακτύλιος – Κίνηση τώρα: Πού καταγράφονται προβλήματα

Συγκεκριμένα, κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείται στο κέντρο της Αθήνας, με τα κυριότερα προβλήματα να εντοπίζονται στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, Καλλιρρόης, Αδρηττού, Αλεξάνδρας και Φιλολάου.

Σημαντικές καθυστερήσεις θα συναντήσουν οι οδηγοί και στα δύο ρεύματα επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού, ενώ ουρά χιλιομέτρων έχει σχηματιστεί στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Νέας Κηφισίας μέχρι και τη Φιλαδέλφεια.

Κίνηση μετ’εμποδίων και στον Κηφισό, από το ύψος της Πέτρου Ράλλη.

Αντιμέτωποι με την κίνηση είναι οι οδηγοί και στις λεωφόρους Εθνικής Αντιστάσεως, Ηλιουπόλεως, Ελευθερίου Βενιζέλου και Βουλιαγμένης.

Στα νότια, υπάρχει μποτιλιάρισμα σε κάποια σημεία της λεωφόρου Βουλιαγμένης και της Λεωφόρου Ποσειδώνος ενώ στη Λεωφόρο Υμηττού, στο ύψος της Μονής Καισαριανής, υπάρχουν ουρές αυτοκινήτων, επίσης, σε κάποια σημεία.

Καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην Αττική Οδό.