Δύο ακόμη κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρύσης Αυγής που εμπλέκονται στο κουβάρι εκείνων που κινητοποιήθηκαν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου μετέχοντας στο τάγμα εφόδου που έλαβε μέρος στη συμπλοκή απολογήθηκαν σήμερα, Δευτέρα (22/07) ενώπιον του δικαστηρίου.

Με την διαχρονική πλέον ατάκα «δεν είχε δώσει δικαιώματα» απάντησε κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Γ. Σκάλκος, ερωτώμενος εάν περίμενε να δολοφονήσει άνθρωπο ο Γιώργος Ρουπακιάς. Οι απολογίες των μελών της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκαν και σήμερα με τους Γ. Σκάλκο και Στ. Σαντοριναίο.

«Ο Δήμου είχε πάρει ένα μήνυμα. Τον πήρα για να πάμε στα γραφεία αλλά ήταν κλειστά και φύγαμε με κατεύθυνση το Κερατσίνι, όπου βάλαμε βενζίνη. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο Δήμου μίλησε με το Ρουπακιά και του είπε ότι τον έχουν πιάσει. Φύγαμε και πήγαμε στο σπίτι του και μίλησε από εκεί με τον Πατέλη, δεν είμαι σίγουρος, δεν θυμάμαι», υποστήριξε ο κατηγορούμενος υπογραμμίζοντας ότι είχε δει και τον συγκατηγορούμενό του, Ιω. Κομιάνο πάνω στο μηχανάκι του με κατεύθυνση το Κερατσίνι.

Ο Σταύρος Σαντοριναίος ανέφερε, ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή, αλλά και με τους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους του. Εξαίρεσε τον Μάριο Αναδιώτη και απέδωσε το γεγονός ότι βρίσκεται κατηγορούμενος στη φιλία του με τον τελευταίο (είπε πως τα σπίτια τους είναι πολύ κοντά), με τον οποίο αντάλλαξαν επτά κλήσεις μεταξύ 23:52 και 00:27 το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα…

Όπως τόνισε ο ίδιος, οι δυο τους μιλούσαν όπως κάθε βράδυ για να βγάλουν βόλτα τα σκυλιά, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να βρεθούν καθώς ο Αναδιώτης πήγε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Υπενθυμίζεται ότι ο Αναδιώτης έχει καταθέσει ότι έφτασε στο νοσοκομείο, την ώρα που έφτανε και το ασθενοφόρο με τον Π. Φύσσα, επειδή πέθανε η γιαγιά ενός φίλου του.

Ο Σαντοριναίος υπογράμμισε ότι πληροφορήθηκε από τον Μάριο Αναδιώτη ότι «κάτι έγινε στο Κερατσίνι, με μαχαιρώματα ανάμεσα σε δυο ομάδες». Ανέφερε πως μετέβη ο ίδιος στο σημείο να δει, περίπου μισή ώρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Εκεί είδε κόσμο συγκεντρωμένο, αλλά τόνισε ότι δεν έμαθε κάτι περισσότερο. Επισήμανε, μάλιστα, ότι έμαθε την επόμενη μέρα τι είχε συμβεί, από τη μητέρα του, η οποία είδε στην τηλεόραση πώς «χρυσαυγίτες σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα».