“Το Ταμείο Ανάκαμψης χαρακτηρίζεται εξαρχής από απόλυτη διαφάνεια, καθώς το σύνολο των σχετικών αποφάσεων δημοσιεύονται και είναι διαθέσιμες σε όλους τους πολίτες και τη Βουλή.

Ταυτόχρονα, εφαρμόζεται σε απόλυτη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα εξαιρετικά αυστηρό και απαιτητικό σύστημα διαχείρισης και ελέγχου, το οποίο διαθέτει πρόσθετες δικλείδες διαφάνειας και διασφαλίσεις, πλέον των ήδη εφαρμοζόμενων στα ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ τελικός ελεγκτής στη διαχείριση των πόρων παραμένει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, από ευρωπαϊκής πλευράς, και το Ελεγκτικό Συνέδριο από πλευράς εθνικής νομοθεσίας.

Αντί λοιπόν για κυνήγι μαγισσών θα ήταν καλύτερο για την ελληνική κοινωνία να μας ενημερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το αναλυτικό του σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται. Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη συκοφαντία και τη λάσπη, ενώ η Κυβέρνηση επενδύει στην ανάπτυξη”, είναι η δήλωση του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.