Μήνυμα για τη Διεθνή Ημέρα για το Δικαίωμα στο Νερό απέστειλε σήμερα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης ενώ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Διεθνής Ημέρα για το Δικαίωμα στο Νερό σήμερα, το ΜέΡΑ25 συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για αυτό το δικαίωμα. Τους είναι, βλέπετε, αδύνατον να αποδεχθούν ένα δημόσιο δίκτυο που παρέχει φτηνά κάτι πολύτιμο – το καθαρό νερό», δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης.

 

«Σκύλιασαν με την 190-191/2022 απόφαση του ΣτΕ -που δεν τους επιτρέπει να μεταφέρουν τις μετοχές ΕΥΔΑΠ-ΕΥΔΑΘ στο Υπερταμείο των Δανειστών», σημείωσε, σχολιάζοντας: «Δεν είναι μόνο η απληστία των αρπακτικών από τη μία, που θέλουν να φάνε και των δανειστών, από την άλλη, που θέλουν να εισπράξουν. Τους θίγει η ιδέα να υπάρχει κάτι για το οποίο θα πλήρωναν οι πολίτες ό,τι ό,τι αλλά που τώρα το παίρνουν δωρεάν».

 

«Για αυτό βρίσκουν ευφάνταστους τρόπους να παρακάμψουν το ΣτΕ -ιδιωτικοποιώντας το νερό έμμεσα, όπως κάνουν με το ΕΣΥ και με την Παιδεία», προσέθεσε και κατέληξε:

 

«Αν τους περάσει, το νερό θα γίνει βρώμικο και πανάκριβο. Από εμάς εξαρτάται να ξεσηκωθούμε για να τους σταματήσουμε».

 

Το κάλεσμα του ΜέΡΑ25 για τη διαμαρτυρία:

 

«Σήμερα Τρίτη 22/3, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, καλούμε όλες και όλους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων και συλλογικοτήτων στο Μοναστηράκι, ώρα 19:00, ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού και την ιδιωτικοποίηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της Αθήνας, ενάντια στα σχέδια της Μητσοτάκης Α.Ε. και σύσσωμου του μνημονιακού τόξου, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έβαλε το Νερό στο Υπεραμείο -αν και στη συνέχεια κρίθηκε κι αυτό αντισυνταγματικό-, ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν η πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση που προσπάθησε να ιδιωτικοποιήσει το Νερό, αλλά οι πολίτες της Θεσσαλονίκης με το δημοψήφισμα τους και το ΣτΕ μπλόκαραν τα σχέδια της».