Μια γυναίκα βομβιστής καμικάζι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 81 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο σοβαρά.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση λόγω της έκρηξης βόμβας που πυροδότησε μια δράστης που ήταν γυναίκα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες», δήλωσε ο Οκτάι σε δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε μία άθλια επίθεση και ανακοινώνει έξι νεκρούς, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 53 από την έκρηξη που έγινε σήμερα σε έναν πολυσύχναστο πεζόδρομο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Οι άνθρωποι έφυγαν τρέχοντας από το σημείο της δυνατής έκρηξης, όπως ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης, αλλά και αυτόπτες μάρτυρες.

Στην περιοχή της έκρηξης έσπευσαν ασθενοφόρα εντός της Λεωφόρου Ιστικλάλ, την οποία η αστυνομία απέκλεισε ταχύτατα. Το σημείο που έγινε η έκρηξη στην περιοχή Μπέγιογλου, στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας ήταν κατάμεστο από κόσμο, όπως συμβαίνει συνήθως τα Σαββατοκύριακα από καταστηματάρχες, τουρίστες, αλλά και οικογένειες.

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός TRT, αλλά και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσαν ότι η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή.

Ο σταθμός της αστυνομίας Κασίμπασα που βρίσκεται δίπλα στο σημείο της έκρηξης δήλωσε στο Reuters ότι όλα τα πληρώματα των αστυνομικών βρίσκονται στο σημείο, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι επιθεωρητές των εγκληματολογικών υπηρεσιών βρίσκονται στο σημείο της έκρηξης και το πρακτορείο Ανατολή ανέφερε ότι γραφείο του εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη έχει ενεργοποιήσει μία έρευνα για την έκρηξη.