Την εικόνα μιας χαρούμενης οικογένειας που ήταν έτοιμη να στεγάσει την ευτυχία της σε ένα καινούργιο σπίτι μετέφερε στους αστυνομικούς ο 33χρονος πιλότος στην κατάθεση που έδωσε στις 28 Μαΐου «μετά το πρώτο σοκ» από το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

«Με τη γυναίκα μου είχαμε φτιάξει μια χαρούμενη οικογένεια και ήμασταν ευτυχισμένοι που θα μπαίναμε σε λίγο καιρό στο δικό μας σπίτι, όμως αυτό το τραγικό που συνέβη μας κατέστρεψε» είπε στους αστυνομικούς περιγράφοντας με λεπτομέρειες όλες τις ενέργειες τους για την αγορά του οικοπέδου όπου θα έχτιζαν το σπίτι τους.

Ο κατηγορούμενος πιλότος αφού αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο αναζήτησαν το οικόπεδο σημειώνει πως τελικά το αγόρασαν έναντι 55.000 ευρώ υπογράφοντας τα συμβόλαια στις 6 Μαΐου 2021, δηλαδή 5 ημέρες πριν τη δολοφονία.

«Την ίδια ημέρα το πρωί είχα πάει στην τράπεζα και είχα πάρει τα χρήματα της επιταγής στο όνομα μου και την επιταγή την έδωσα στον συμβολαιογράφο για να κάνει την διαδικασία που χρειάζεται για να εξοφλήσουμε τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Αφού έγιναν τα συμβόλαια, ουσιαστικά ήμασταν πλέον ιδιοκτήτες του οικοπέδου» καταθέτει και στη συνέχεια λέει πως έδωσαν στην κατασκευαστική εταιρία ως προκαταβολή το ποσό των 15.000 €.

«Συνολικά ήταν να δώσουμε περίπου 190.000 € στην κατασκευαστική… Θέλω να σας πω ότι τα ποσά αυτά που λέμε δηλαδή 190.000 € για την κατασκευή και 55.000 € για το οικόπεδο, ήταν χρήματα που δεν τα είχαμε όλα αλλά πήραμε δάνειο… Ουσιαστικά, κάποια χρήματα που είχα εγώ στην τράπεζα με την χρηματική βοήθεια των γονιών μου και των γονιών της Καρολάιν, όλα μαζί θα έμπαιναν σε ένα κοινό ας πούμε ταμείο που θα συμπληρώνει το δάνειο για το σπίτι. Όλα αυτά τα χρήματα είναι στην τράπεζα εκτός από περίπου πάνω κάτω 10.000 € τα οποία είχαμε σπίτι και είναι αυτά που πήραν αυτοί που μπήκαν στο σπίτι» καταθέτει.

Ο 33χρονος περιγράφοντας την Καρολάιν λέει πως ήταν μια κοπέλα «που παρά το νεαρό της ηλικίας της, έπαιρνε πρωτοβουλίες έβρισκε λύσεις και ήταν δραστήρια».

«Θα σας πω μόνο ένα παράδειγμα. Είχα όνειρο να παντρευτούμε σε παραλία και αποφασίσαμε ότι θέλαμε ο γάμος να γίνει στην Πορτογαλία. Επειδή αυτό ήθελε εξαιρετική οργάνωση από πρακτικά ζητήματα μέχρι τελείως διαδικαστικά σας λέω ότι σε ένα ποσοστό 80% την οργάνωση αυτή μέσω τηλεφώνου την είχε αναλάβει και τα έκανε όλα τέλεια η Καρολάιν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το σενάριο της «ευτυχισμένης οικογένειας» στην κατάθεση του αναφέρεται στις κοινές τους δραστηριότητες και το ταξίδι τους στο Ντουμπάι.

«Η Καρολάιν στην αρχή πήγαινε στο πανεπιστήμιο Πειραιά που σπούδαζε, όμως από όταν έμεινε έγκυος σταμάτησε να πηγαίνει γιατί δεν μπορούσε άλλο και γιατί δεν ήθελε να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο. Ειδικά δε από όταν γεννήθηκε η κόρη μας ήταν συνέχεια με τη μικρή και όταν επέστρεφα εγώ από τη δουλειά ή όταν δεν πήγαινα ήμασταν συνέχεια μαζί, κάναμε διάφορες δουλειές και βόλτες με τη μικρή, τόσο με το αυτοκίνητο όσο και με τα πόδια, που ήταν σχεδόν σε καθημερινή βάση. Επίσης, είχαμε και συνδρομή στο Αττικό πάρκο όπου πηγαίναμε πολύ συχνά» περιγράφει.

Στη συνέχεια αναφέρεται στις φίλες της Καρολάιν, στα μαθήματα οδήγησης που έκανε η 20χρονη, τις μετακινήσεις της με ταξί ενώ δίνει τα στοιχεία του διατροφολόγου και της ψυχολόγου που επισκέπτονταν και των εργατών που είχαν πάει στο σπίτι τους, με τις αρχές να εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει και να καθυστερήσει τις έρευνες.

Την ημέρα της συγκεκριμένης κατάθεσης η αστυνομία ζήτησε από τον 33χρονο το κινητό του και εκείνος το παρέδωσε λέγοντας: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κρατήσετε όσο χρειαστεί».

Ήταν μια κίνηση καθοριστική για την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς οι αναλύσεις από το κινητό τηλέφωνο αποτέλεσαν ίσως το βασικότερο στοιχείο που οδήγησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος.