Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε σήμερα μία δέσμη μέτρων στόχος των οποίων είναι, όπως υπογράμμισε, να προστατευτούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις από τις άμεσες συνέπειες της κρίσης στην Ουκρανία, αρχής γενομένης από την αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες και την ενέργεια.

Ειδικότερα ανακοίνωσε ότι από την 1 Απριλίου και για τέσσερις μήνες οι τιμές των καυσίμων θα μειωθούν κατά 15 λεπτά το λίτρο. Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει πρόσθετη βοήθεια προς αυτές που οι δαπάνες τους για ενέργεια αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 3% του τζίρου τους.

Ο γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι διευκολύνσεις προς τις επιχειρήσεις οι οποίες είχαν υιοθετηθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού και οι οποίες αφορούν τις εγγυήσεις των δανείων, τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές καθώς και τις συμβάσεις περιορισμένου χρόνου εργασίας, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και κατά περίπτωση θα ενισχυθούν. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα ενίσχυσης του αγροτικού τομέα, του τομέα της αλιείας, του τομέα των μεταφορών καθώς και των εξαγωγικών επιχειρήσεων.