Μόνο ένας στους επτά Βρετανούς πιστεύει ότι η Λιζ Τρας θα είναι καλύτερη πρωθυπουργός σε σύγκριση με τον Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov. Σχεδόν ένας στους τέσσερις έχει την αίσθηση ότι θα είναι χειρότερη.

Η Τρας, που θα αναλάβει επισήμως αύριο τα καθήκοντά της, θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια σειρά προβλημάτων, από την επιδείνωση της κρίσης του κόστους διαβίωσης, μέχρι την ύφεση.

Η δημοσκόπηση της YouGov διενεργήθηκε σε δείγμα 2.488 ενηλίκων. Το 14% αναμένει ότι η Τρας θα κάνει «καλύτερη δουλειά» από τον Τζόνσον ενώ το 27% πιστεύει ότι θα είναι χειρότερη.

Η Τρας, που στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι προτιμάει τις περικοπές φόρων από τα «επιδόματα», υποσχέθηκε την Κυριακή ότι κατά την πρώτη εβδομάδα της στην πρωθυπουργία θα αναλάβει αμέσως δράση για να αντιμετωπίσει τους αυξημένους λογαριασμούς ενέργειας και να αυξήσει τα ενεργειακά αποθέματα.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες είπαν ότι απογοητεύτηκαν από την εκλογή της Τρας. Μόνο ένας στους πέντε Βρετανούς πιστεύει ότι η κυβέρνησή της θα καταφέρει να αντιμετωπίσει το κατεπείγον πρόβλημα του κόστους διαβίωσης.