Τo Hornet ήταν το τελευταίο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ που βυθίστηκε από τον εχθρό κατά τη διάρκεια της Μάζης των Νήσων Σάντα Κρουζ στις 26 Οκτωβρίου 1942 από βομβαρδισμούς των Ιαπώνω

Το ναυάγιο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου από το αεροπλανοφόρο USS Hornet (CV-8) βρέθηκαν στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, 77 χρόνια μετά τη βύθιση του πλοίου από τις ιαπωνικές δυνάμεις.

Το ερευνητικό σκάφος Petrel, του συνιδρυτή της Microsοft Πολ Άλλεν ανακάλυψε το αεροπλανοφόρο τρία μίλια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας των νήσων του Σολόμωντα.

Τo Hornet ήταν το τελευταίο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ που βυθίστηκε από τον εχθρό κατά τη διάρκεια της Μάζης των Νήσων Σάντα Κρουζ στις 26 Οκτωβρίου 1942 από βομβαρδισμούς των Ιαπώνων.

Καθώς το αυτοκρατορικό ναυτικό πλησίαζε όλα τα μέλη του πληρώματος διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν το πλοίο, το οποίο τελικώς βυθίστηκε από τορπίλες και αναζητείτο μέχρι πρόσφατα.

Βρέθηκε το ναυάγιο το USS Hornet ιστορικού αεροπλανοφόρου του Β' ΠΠ [εικόνες]

Οι ερευνητές ανακάλυψαν το ναυάγιο στην πρώτη υποθαλάσσιο αποστολή του αυτόνομου οχήματος του Petrel. Βίντεο ντοκουμέντο επιβεβαίωσε την ταυτότητα του Hornet όταν είδαν το σύμβολο «CV-8» στην κάμερα.

«Το Hornet ήταν στη λίστα με τα πλοία του Β’ΠΠ που θέλαμε να εντοπίσουμε, εξαιτίας της ιστορικής του βαρύτητας ως αεροπλανοφόρο, το οποίο αντίκρισε πολλές κρίσιμες στιγμές σε ναυμαχίες», δήλωσε ο Ρόμπερτ Κραφτ, διευθυντής υποθαλάσσιων υποθέσεων για το Vulcan, οργανισμός που διαχειρίζεται το Petrel.

Βρέθηκε το ναυάγιο το USS Hornet ιστορικού αεροπλανοφόρου του Β' ΠΠ [εικόνες] Βρέθηκε το ναυάγιο το USS Hornet ιστορικού αεροπλανοφόρου του Β' ΠΠ [εικόνες] Βρέθηκε το ναυάγιο το USS Hornet ιστορικού αεροπλανοφόρου του Β' ΠΠ [εικόνες] Βρέθηκε το ναυάγιο το USS Hornet ιστορικού αεροπλανοφόρου του Β' ΠΠ [εικόνες] Βρέθηκε το ναυάγιο το USS Hornet ιστορικού αεροπλανοφόρου του Β' ΠΠ [εικόνες] Βρέθηκε το ναυάγιο το USS Hornet ιστορικού αεροπλανοφόρου του Β' ΠΠ [εικόνες] Βρέθηκε το ναυάγιο το USS Hornet ιστορικού αεροπλανοφόρου του Β' ΠΠ [εικόνες]