Με ευρύτερη πλειοψηφία ψηφίσθηκαν από την Ολομέλεια τα τρία σχέδια νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ισάριθμες ενεργειακές συμβάσεις συνεργασίας.

Ειδικότερα, η «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης στον τομέα της Ενέργειας μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» ψηφίσθηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, ενώ την καταψήφσαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

 

Την «Κύρωση της Συμφωνίας – Πλαίσιο για την ίδρυση της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας» ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Την καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ενώ η Ελληνική Λύση τάχθηκε με το «παρών».

 

Η «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Νέας και Ανανεώσιμης Ενέργειας της Δημοκρατίας της Ινδίας για τη συνεργασία στον τομέα της νέας και ανανεώσιμης ενέργειας» ψηφίσθηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ τάχθηκε με το «παρών» ενώ Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 την καταψήφισαν.