Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει εμπράκτως τα εθνικά μας δίκαια σε όλους τους τομείς -κυρίως τον εμπορικό- και επιφυλάσσεται για τα κεφάλαια ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε., διαφυλάσσοντας τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ο τομεάρχης Εθνικής Αμυνας της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής τονίζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θα μείνει στην Ιστορία για τον οπορτουνισμό, την περιφρόνηση στους θεσμούς και το ψέμα». Επισημαίνει ότι είναι ευκολότερο για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. «να σβήσουν πολιτικά μαζί, παρά να πορευτούν χώρια», ενώ αναφέρεται τόσο στα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία όσο και στη στάση της Ν.Δ. μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών τονίζοντας ότι «θα στηρίξει εμπράκτως τα εθνικά μας δίκαια σε όλους τους τομείς». 

Πώς αποτιμάτε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία;

Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί την εξωτερική πολιτική της χώρας για να εξωραΐσει τη φθαρμένη εικόνα του. Υποτάσσει τα εθνικά συμφέροντα στην προεκλογική του καμπάνια. Αφού απέτυχε σε κάθε τομέα εσωτερικής πολιτικής, ψάχνει αναβάπτιση στην εξωτερική πολιτική. Με τον τρόπο που χειρίζεται τα εθνικά θέματα βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Δυστυχώς, η επίσκεψή του στην Τουρκία δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Πόσω δε μάλλον όταν, στις 2,5 ώρες που βρέθηκαν κατά μόνας Τσίπρας-Ερντογάν, κανείς δεν ξέρει τι ειπώθηκε ή συμφωνήθηκε. Προειδοποιούμε ότι αν ερήμην Κύπρου και Ελλάδας δεσμεύτηκε, ως μη ώφειλε, για τα ενεργειακά, με τρόπο που ζημιώνει τις εθνικές επιδιώξεις, θα βρει όλο τον Ελληνισμό απέναντί του.

Οφείλει να ενημερώσει τους Ελληνες και τις πολιτικές δυνάμεις, αλλιώς, για μία ακόμη φορά μετά τις Πρέσπες, οι συνέπειες των πολιτικών του προοιωνίζονται ολέθριες. Ο κ. Τσίπρας δεν κατανοεί ότι ως πρωθυπουργός οφείλει να υπερασπίζεται εθνικά συμφέροντα, όχι κομματικά, όχι προσωπικά.

Οι έντονες αντιδράσεις της Ν.Δ. δεν απέτρεψαν τελικά την υπογραφή και την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και του πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ. Μπροστά σε αυτά τα τετελεσμένα, τι μπορεί να κάνει πλέον το κόμμα σας, είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση;

Σε πείσμα όλων αυτών που προεξοφλούσαν ότι η παράταξή μου θα λυγίσει απέναντι στις τεράστιες πιέσεις για το Σκοπιανό, εμείς αποδείξαμε πως βάζουμε πάνω από όλα το εθνικό και πατριωτικό συμφέρον! Διαχρονικά, η Ν.Δ., με όλους τους αρχηγούς της και τώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπηρέτησε την Ελλάδα και τα συμφέροντά της με αδιαμφισβήτητη συνέπεια και πατριωτικό φρόνημα. Την ευθύνη για τη συμφωνία των Πρεσπών, που εκχωρεί μακεδονική γλώσσα, ταυτότητα και εθνότητα στους Σκοπιανούς, την έχουν αποκλειστικά ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και οι πρόθυμοι βουλευτές τους.

Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει εμπράκτως τα εθνικά μας δίκαια σε όλους τους τομείς -κυρίως τον εμπορικό- και επιφυλάσσεται για τα κεφάλαια ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε., διαφυλάσσοντας τα εθνικά μας συμφέροντα.