Δύο κολομβιανοί υπαξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους χθες Κυριακή όταν το σχοινί που τους συνέδεε με το ελικόπτερο από το οποίο κρέμονταν υποχώρησε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης στη Μεδεγίν (βορειοδυτικά), ανακοίνωσαν οι στρατιωτικές αρχές.

«Η αεροπορία στρατού θρηνεί την απώλεια των δύο θαρραλέων ανδρών (…), που έχασαν τη ζωή τους στο ατύχημα που σημειώθηκε στο άκρο της πίστας του αεροδρομίου Ολάγια Ερέρα στη Μεδεγίν», ανέφερε το γενικό επιτελείο σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Κρεμασμένοι από σχοινί δεμένο σε ελικόπτερο της αεροπορίας στρατού, οι δύο υπαξιωματικοί, ο Χεσούς Μοσκέρα και ο Σεμπαστιάν Γκαμπόα, κράταγαν μια γιγαντιαία σημαία της Κολομβίας καθώς πετούσαν πάνω από τη στρατιωτική παρέλαση που έκλεινε τη Γιορτή των Λουλουδιών, που οργανώθηκε όπως κάθε χρόνο στη Μεδεγίν.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικούς δικτύωσης κατέγραψαν ότι το σχοινί έσπασε και οι δύο στρατιωτικοί έπεσαν στο κενό.

Το αεροδρόμιο έκλεισε προσωρινά κατά τη διάρκεια της επέμβασης των ανδρών της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας και ομάδας ερευνητών, πριν ανοίξει ξανά.

Η Μεδεγίν, η «πόλη της αιώνιας άνοιξης», κατά το ένα από τα προσωνύμιά της, είναι διάσημη για το εξαιρετικά ήπιο κλίμα της.

Προσοχή σκληρές εικόνες