Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση του κυκλώματος χρυσού: Έτσι μετέφεραν τις ράβδους στην Τουρκία

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον συναρχηγό της σπείρας ζητά ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος – Προφυλακιστέα τέσσερα άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού – Οι συνομιλίες – «φωτιά» που καίνε τη «Χρυσή Μαφία»

Ένα νέο βίντεο – ντοκουμέντο που απεικονίζει τη δράση του κυκλώματος χρυσού και ειδικότερα τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρονταν οι ράβδοι χρυσού στη γειτονική Τουρκία έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο βίντεο απεικονίζονται μέλη της σπείρας να φορτώνουν σε τουριστικό λεωφορεία βαλίτσες γεμάτες με χρυσό.

Αθώος δηλώνει ο Ριχάρδος – Ζητά κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Τούρκο «συναρχηγό»

Μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Τούρκο συγκατηγορούμενό του, ο οποίος θεωρείται ο «συναρχηγός» του κυκλώματος.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος ζητά από την εισαγγελέα, να «διορίσετε και εξετάσετε πραγματογνώμονα (εντός της αυριανής ημέρας), ήτοι ειδικό τελωνειακό υπάλληλο και δη του Τελωνείου του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος που ασχολείται ειδικά με εξαγωγές χρυσού, σύμφωνα με τα άρθρα 183 επ. του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου να αποσαφηνίσει με τις ειδικές του γνώσεις πώς γίνεται η διαδικασία της διασάφησης και σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται η καταβολή φόρων, δασμών και άλλων επιβαρύνσεων και πώς αυτοί υπολογίζονται».

Προφυλακιστέοι τέσσερις κατηγορούμενοι 

Μεταξύ των κατηγορουμένων που πήραν το δρόμο της φυλακής είναι και ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος, υπήκοος Τουρκίας συριακής καταγωγής, ο οποίος κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του, του γνωστού ενεχυροδανειστή Ριχάρδου Μυλωνά, ο οποίος έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί αύριο (02/12) το πρωί.

Υποστήριξε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, στην Πατησίων, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ στο κομμάτι της εκτίμησης ρολογιών.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και ξάδερφος του πρώτου ο οποίος υποστήριξε ότι βρίσκεται δύο χρόνια στην Ελλάδα και ήταν νόμιμος υπάλληλος καταστήματος της αλυσίδας.

Οι άλλοι δύο προφυλακιστέοι είχαν το ρόλο του γυρολόγου και του συνοδού του χρυσού από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Συνεχίζονται σήμερα οι απολογίες καθώς ακόμα 18 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

 

 

 

 

By |2018-12-01T20:47:40+00:00Δεκέμβριος 1st, 2018|ΕΛΛΑΔΑ|0 Comments

Leave A Comment

twenty − 17 =