“Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα σταθεί δίπλα στον κάθε αγρότη”, δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε την 29η AGROTICA, ως επικεφαλής κλιμακίου, και αναφέρθηκε στις ήδη διατυπωμένες προτάσεις για άμεση επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και γενναίες επιδοτήσεις σε λιπάσματα, φυτοφάρμακα και ζωοτροφές.

“Η 29η AGROTICA είναι ένα σημείο αναφοράς για τους αγρότες όλης της χώρας, σε μία περίοδο στην οποία το ενεργειακό κόστος είναι τεράστιο και δυσβάστακτο για την παραγωγή”, είπε ο κ. Σπυρόπουλος και συνέχισε: “Ως ΠΑΣΟΚ έχουμε μιλήσει πολλές φορές για άμεση επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, όπως, επίσης, και για γενναίες επιδοτήσεις στα λιπάσματα, στα φυτοφάρμακα και στις ζωοτροφές.

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο στην οποία η κυβέρνηση και ο κ. Σκρέκας, με δική του απόφαση, έδωσε τον λίγο χώρο όσον αφορά το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ σε μόνο λίγους αντί να δημιουργήσει ενεργειακές κοινότητες και να βοηθήσει τους αγρότες να περιορίσουν πολύ μακροπρόθεσμα το κόστος της παραγωγής τους. Εμείς, λοιπόν, θεωρούμε πολύ σημαντικό τον αγροτικό τομέα, όσον αφορά στην ανάπτυξη της χώρας, αλλά γενικότερα θα σταθούμε δίπλα, όπως κάνει πάντα το ΠΑΣΟΚ, στον κάθε αγρότη και γενικότερα στον αγροδιατροφικό τομέα που τον θεωρούμε πολύ σημαντικό”.

Στο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμμετείχαν ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης, ο πρώην βουλευτής Σερρών Μιχάλης Τζελέπης και στελέχη του κόμματος.

Τον κ. Σπυρόπουλο και τα μέλη του κλιμακίου υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας και ο γενικός διευθυντής Αλέξης Τσιξιρλής, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τα χαρακτηριστικά της 29ης AGROTICA.

Στη συνέχεια ακολούθησε περιοδεία στους χώρους της Έκθεσης