«Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην αδημονία του να ρίξει τον Μητσοτάκη, έχει φτάσει σε σημείο παραλογισμού», δήλωσε, από το Ηράκλειο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου Data Center της Lamda Hellix, A Digital Realty Company.

Ο κ. Γεωργιάδης, με αφορμή όσα λέγονται για τις παρακολουθήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Θα ήταν κωμωδία εάν δεν ήταν τραγωδία. Οι άνθρωποι γράψανε ότι η οικογένεια Πιερρακάκη με μωρά μηνών, μια μάνα μέσα στο νερό που κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της στο Μάτι, σώθηκε από το Predator. Ειλικρινά δεν ξέρω πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσει ένα κόμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν σέβεται ούτε τις ανθρώπινες τραγωδίες. Έχουν χάσει την ανθρωπιά τους. Θέλουν τόσο να ρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τελικά δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Φυσικά, κανένας στην Ελλάδα δεν πιστεύει τίποτα από όλα αυτά».

Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι είναι πολύ μετρημένος προσθέτοντας πως προβλέπει να έχει η Ελλάδα ανάπτυξη 2% το 2023.

«Η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πετύχουμε ανάπτυξη το 2023. Δεν σας κρύβω ότι ως υπουργός Ανάπτυξης έχω μια κρυφή ελπίδα, όπως το 2021 και το 2022 που πήγαμε πολύ καλύτερα στην ανάπτυξη απ’ ότι περιμέναμε, το ίδιο θα καταφέρουμε και το 2023 παρότι ήταν μία πιο δύσκολη χρονιά», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, με τις εκλογές, ωστόσο, να πραγματοποιούνται τον Ιούλιο του 2023.

Νωρίτερα, ο υπουργός επισκέφθηκε τα Πλαστικά Κρήτης της οικογένειας Λεμπιδάκη και ένα από τα Super Market Χαλκιαδάκης και σε ό,τι αφορά το καλάθι του νοικοκυριού επεσήμανε πως «δεν είναι μόνο για την Αθήνα, αλλά για όλη την Ελλάδα». Όπως πρόσθεσε, το επόμενό διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις για το καλάθι των εορτών.

«Είχαμε την ενημέρωση ότι το καλάθι του νοικοκυριού, το οποίο στην αρχή είχε μικρότερη ζήτηση, τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει πολύ μεγάλη ζήτηση και στην Κρήτη. Που σημαίνει ότι ο καταναλωτής στην Κρήτη αγκαλιάζει αυτήν την προσπάθεια. Για εμάς δεν είναι το καλάθι του νοικοκυριού μόνο για την Αθήνα, το καλάθι του νοικοκυριού είναι για όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και κατέληξε: «Το καλάθι των εορτών, για το οποίο θα υπάρξουν ανακοινώσεις σύντομα, η λογική είναι να προσθαφαιρέσουμε πράγματα που στις εορτές των Χριστουγέννων είναι απαραίτητα για το εορταστικό τραπέζι».