Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε στον απόλυτο βαθμό τον τίτλο του φαβορί, επικράτησε σε ένα ακόμη ντέρμπι καθώς νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό έχοντας σε καταπληκτική βραδιά τον Ζαμπά (2 ασίστ) και σκόρερ τον Πρίγιοβιτς και τον Λημνιό! Μεγάλες επεμβάσεις από Διούδη για το «τριφύλλι» που γνώρισε την πρώτη ήττα στη σεζόν. 
Ο ΠΑΟΚ είδε στα πρώτα 45 λεπτά τον Σωκράτη Διούδη να τον κρατάει στο μηδέν, αλλά με το ξεκίνημα του β’ μέρους πάτησε το γκάζι και… ποιος τον είδε! Σίγουρα, αυτοί που δεν τον είδαν ήταν οι «πράσινοι» του Δώνη, που υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα και το πάθος των «ασπρόμαυρων» για το «οκτώ στα οκτώ»!

Αυτή ήταν η 13η σερί νίκη του «Δικεφάλου» στο πρωτάθλημα, η 17η εντός έδρας στην κατάμεστη, σήμερα, Τούμπα, που όρθια αποθέωσε τους νικητές του ντέρμπι!

Μετά τις αλλαγές στη βασική σύνθεση απέναντι στη Βίντι την Πέμπτη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επανάφερε τους 11 που αγωνίστηκαν απέναντι στον Άρη για το ντέρμπι με το «τριφύλλι».

Συγκεκριμένα στην εστία ήταν ο Πασχαλάκης, ο Μάτος δεξιά στην άμυνα, ο Βιεϊρίνια αριστερά και ο Κρέσπο με τον Βαρέλα στο κέντρο της. Οι Βέρνμπλουμ και Κάνιας έπαιξαν στον άξονα, ο Ζαμπά δεξιά, ο Μπίσεσβαρ αριστερά και ο Πέλκας πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πρίγιοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ντέρμπι με δύο επιθετικούς. Ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε και ξεκίνησε στην αρχική εντεκάδα τον Καμπετσή, που βρέθηκε με τον Μακέντα στην επίθεση του «τριφυλλιού».

Από εκεί και πέρα, στο τέρμα ήταν ο Διούδης, με τους Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιο, Μαυρομάτη, Ινσούα από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Αμυντικοί μέσοι οι Δώνης, Κουρμπέλης, με τον Χατζηγιοβάνη στα δεξιά και τον Μπουζούκη στα αριστερά.

Στα 78 δευτερόλεπτα ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Βιεϊρίνια προωθήθηκε, έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Διούδη. O Παναθηναϊκός απάντησε με την κάθετη πάσα του Μπουζούκη προς τον Μακέντα (6’) στην πλάτη της «ασπρόμαυρης» άμυνας, ωστόσο ο Βαρέλα έβαλε σωστά το σώμα του και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Η νέα προσπάθεια των γηπεδούχων ήρθε με το μακρινό σουτ του Κάνιας (14’), ενώ μετά από τρία λεπτά ο Ζαμπά βρέθηκε στο έδαφος εντός περιοχής, από το μαρκάρισμα του Κουρμπέλη, αλλά και πάλι ο Δανός ρέφερι έκρινε σωστά ότι δεν υπήρχε παράβαση.

Ο ΠΑΟΚ που είχε για περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας, απείλησε με το δυνατό σουτ του Βέρνμπλουμ (25’), με τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού να έχουν πρόβλημα όταν χρειαζόταν να απομακρύνουν την μπάλα από τα καρέ του Διούδη, με τον Ελληνα «πορτιέρε» να λέει με εντυπωσιακό τρόπο «όχι» σε κεφαλιά του Πρίγιοβιτς (30’) στην πιο καλή στιγμή του «Δικεφάλου».

Η πρώτη τελική του Παναθηναϊκού ήρθε μετά από 35 λεπτά στο παιχνίδι, ένα σουτ του Καμπετσή, με έναν ΠΑΟΚ να ψάχνει σε ολόκληρο το πρώτο μέρος το γκολ, αλλά να μη μπορεί να το βρει, ούτε στην τελευταία φάση που δημιούργησε με την σέντρα του Μάτος και την κεφαλιά του Πρίγιοβιτς. Είχε την κατοχή (61%-39%), περισσότερες τελικές προσπάθειες για γκολ (8-1), ενώ τα φάουλ ήταν 5-4.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Σέρβος φορ απείλησε νικώντας εκ νέου στον αέρα τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, όχι όμως και τον Διούδη, με τον τερματοφύλακα των «πράσινων» να σταματάει και τον Μπίσεσβαρ στο «τετ α τετ» του Ολλανδού (49’), με τον ΠΑΟΚ να σφίγγει τον κλοιό και να βρίσκει το γκολ με -ποιον άλλον- τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς!

Το 1-0 (51’) φέρει την σφραγίδα του Λέο Ζαμπά, που εξέθεσε τον Ινσούα, και φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Σέρβου «killer», που έβαλε φωτιά στην Τούμπα, με το ενδέκατο γκολ στη σεζόν και το έκτο στο πρωτάθλημα!

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε με το σουτ του Καμπετσή (54’), την πρώτη σοβαρή απειλή προς την εστία του Πασχαλάκη, ενώ στο 57’ ο Ελ Καντουρί σπατάλησε μια ακόμη φάση του «Δικεφάλου» μέσα στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων.

Οι «ασπρόμαυροι» ήταν καταιγιστικοί στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του β’ μέρους, δίκαια ήταν μπροστά στο σκορ, αγγίζοντας το 2-0, με τις κεφαλιές του Μάτος (59’ και 63’) από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ, με την αδυναμία των «πράσινων» στον αέρα να φωνάζει από… χιλιόμετρα.

Και επειδή το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι πολύ μυστήριο, ήρθε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ για να το επιβεβαιώσει. Ο Δημήτρης Λημνιός πήρε τη θέση του Μπίσεσβαρ στο 76’ και στην πρώτη επαφή του με την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Διούδη, γράφοντας το 2-0, ύστερα από τη νέα (δεύτερη) ασίστ του εκπληκτικού Λέο Ζαμπά.

MVP: Ο Λέο Ζαμπά ήταν απολαυστικός, ουσιαστικός και ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ, με δύο ασίστ «πάρε βάλε» σε Πρίγιοβιτς και Λημνιό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Στο 30’ ο Διούδης κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό, με μια τρομερή απόκρουση στην κεφαλιά του Πρίγιοβιτς. Μια απόκρουση για βραβείο! Εχει και άλλη μια καλή επέμβαση στο ξεκίνημα του β’ μέρους στο τετ α τετ με τον Μπίσεσβαρ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ινσούα δεν μπόρεσε να σταματήσει την ορμή και τη φλόγα που έβγαζε ο Λέο Ζαμπά.

Η ΓΚΑΦΑ: Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων απέφυγαν τα κραυγαλέα λάθη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στη φάση του 6ου λεπτού, ο Δανός ρέφερι έκρινε ότι δεν υπήρξε παράβαση στη διεκδίκηση της μπάλα από τον Βαρέλα και τον Μακέντα, το ίδιο και στη φάση του Ζαμπά (17’), γενικά είχε τη διάθεση να μην σφυρίξει πολύ, αφήνοντας κυρίως μέχρι το 2-0 το παιχνίδι να παιχθεί, ενώ έδειξε πολύ σίγουρος για την απόφασή του όταν στο 60’ ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε στο χορτάρι από το μαρκάρισμα του Κολοβέτσιου.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Ζαμπά (82’ Ουάρντα), Πέλκας (53’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (76’ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Δώνης (77’ Μουνιέ), Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (64’ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης, Καμπετσής (77’ Κάτσε), Μακέντα.

Πηγή: gazzetta.gr