Η Αργεντινή ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 29.145 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 315 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν και η πληρότητα των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έφθασαν σε επίπεδο άνευ προηγουμένου στην μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Μπουένος Άιρες και της ομώνυμης επαρχίας που την περιβάλλει.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 59.792 νεκρούς επί συνόλου 2.743.620 μολύνσεων.

Όσο για την εκστρατεία ανοσοποίησης, έχουν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους 6.510.615 άνθρωποι, εκ των οποίων 821.214 έλαβαν και τη δεύτερη.

Νωρίτερα χθες ανακοινώθηκε ότι η φαρμακευτική εταιρεία Laboratorios Richmond κατέληξε σε συμφωνία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V στην Αργεντινή προς αξιοποίηση στην ίδια τη χώρα και άλλα κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια συμφωνία που συνάπτεται στην περιοχή.