Σε «αποκαλύψεις» για τα εξοπλιστικά θέματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προχώρησε εχθές Τρίτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απευθυνόμενος σε ανώτατους αξιωματικούς του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν στρατιωτικές τεχνολογίες στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί και αναφερθεί από τα ΜΜΕ, αλλά υπάρχουν, έχουν παραδοθεί και βρίσκονται σε υπηρεσία για να συμπληρώσει:

«Και άλλα συστήματα έχουν παραδοθεί επισης, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουμε δοκιμάσει σε διάφορες ασκήσεις και στη Συρία, όπως οι πύραυλοι cruise Kalibr.  Παράλληλα έχουμε ξεκινήσει να εξοπλίζουμε τις στρατηγικές μας δυνάμεις με το νέο βλήμα υπερυψηλών ταχυτήτων Avangard.

Εργαζόμαστε για μια σειρά άλλων όπλων όπως ο βαλλιστικός πύραυλος Sarmat, ο πύραυλος που μπορεί να εκτοξευθεί τόσο από το έδαφος όσο και σκάφη επιφανείας Tsirkon το υποβρύχιο μη επανδρωμένο όχημα Poseidon και τον πυρηνικό πύραυλο Burevestnik».

Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν αναφέρεται σε έκδοση εκτόξευσης από το έδαφος του πολυηχητικού πυραύλου Tsirkon, που εκτοξεύεται από σκάφη επιφανείας.

Ο  Πούτιν αναφέρθηκε και στον ανταγωνισμό από τα άλλα κράτη:

«Σήμερα βρισκόμαστε σε μια μοναδική κατάσταση. Προσπαθούν να μας φτάσουν, αλλά καμία άλλη χώρα δεν έχει σε υπηρεσία όπλα πολυηχητικά με εμβέλεια διηπειρωτική, όπως το Kinzhal, αλλά και το σύστημα λέιζερ Peresvet.»