Στα ίχνη κυκλώματος, το οποίο με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά αποφυλάκιζε κρατούμενους, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Διαφθοράς. Οι αρμόδιες αρχές με αφορμή την πολυσυζητημένη αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου διεύρυναν την βεντάλια της έρευνας βάζοντας στο στόχαστρό τους περισσότερα από 300 βουλεύματα τα οποία άνοιξαν την πόρτα της φυλακής σε κρατούμενους, από το 2015 έως σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Διαφθοράς που ερευνά την υπόθεση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου της Energa, (o οποίος πρόσφατα αποφυλακίστηκε με πλαστά πιστοποιητικά), εντόπισε κύκλωμα που δρούσε και μέσα στις φυλακές χορηγώντας ιατρικές βεβαιώσεις και σε άλλους κρατούμενους, με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή τους.

Τώρα είναι στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών η υπόθεση κρατούμενου, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και άλλα αδικήματα, ο οποίος κατάφερε να αποφυλακιστεί με όρους πριν από λίγους μήνες, επικαλούμενος αναπηρία και προσκομίζοντας ιατρικά πιστοποιητικά που ελέγχονται ως πλαστά.

Η δεύτερη αυτή περίπτωση οδήγησε τους εισαγγελείς σε ανεύρεση στοιχείων που οδηγούν στην ύπαρξη κυκλώματος με πλοκάμια και μέσα στις φυλακές όπου με πλαστά χαρτιά ( ιατρικά πιστοποιητικά) κρατούμενοι για βαριά αδικήματα, όπως ο ισοβίτης που εντοπίστηκε, πέτυχαν να αποφυλακιστούν με όρους.

Ο ισοβίτης που ήδη είναι έξω είχε καταδίκες για ανθρωποκτονία και άλλα ποινικά αδικήματα και έκανε χρήση πλαστών πιστοποιητικών.

Η έρευνα πάντως της Εισαγγελίας συνεχίζεται ήδη έχουν φθάσει στα χέρια των εισαγγελέων περί τους 340 φακέλους αποφυλακίσεων προς έλεγχο και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε ήδη την τροποποίηση του νόμου για να μπορούν να ανακαλούνται οι παράνομες αποφυλακίσεις που στηρίζονται σε πλαστά πιστοποιητικά για την υγεία του κρατουμένου.

Άλλωστε η περίπτωση Φλώρου που αποτέλεσε και την αφορμή για την έρευνα των εισαγγελέων, συνεχίζει να βρίσκεται υπό έλεγχο καθώς και δεύτερο ιατρικό πιστοποιητικό αποδείχθηκε στην υπόθεση αυτή πλαστό. Και έπεται συνέχεια.