Αντιδρώντας σε αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από μερίδα του κοινού, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Εδώ μπορούν να’ ρθουν πολίτες με διαφορετική άποψη. Γιατί γνωρίζουν ότι εδώ μπορούν, γνωρίζουν ότι εδώ χτυπάει η καρδιά της δημοκρατίας».

Από την έναρξη της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους εναντίον όσων χρεοκόπησαν τη χώρα. «Δεν επιτρέπουμε στους απατεώνες της πολιτικής, που λεηλάτησαν την πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμύδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι-χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Αντιδρώντας σε αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από μερίδα του κοινού (ένα παρατεταμένο «ουουου», όταν ο κ. Τσίπρας αναφερόταν στον δύσβατο δρόμο, από τον οποίο πέρασε η χώρα, για να φτάσει σήμερα να χαράσσει τη δική της πολιτική), ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Εδώ μπορούν να’ ρθουν πολίτες με διαφορετική άποψη. Γιατί γνωρίζουν ότι εδώ μπορούν, γνωρίζουν ότι εδώ χτυπάει η καρδιά της δημοκρατίας».

«Φίλες και φίλοι, πολίτες της Θεσσαλονίκης, αυτή είναι η απτή απόδειξη ότι μόνο σε μία δημοκρατική συγκέντρωση, μίας δημοκρατικής δύναμης, μπορούν να έχουν το θάρρος να έρθουν κάποιοι με διαφορετική άποψη Πείτε μου εσείς που αλλού θα μπορούσε να συμβεί αυτό, στις συγκεντρώσεις της ακροδεξιάς, του μίσους και της μισαλλοδοξίας;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.