Απαγόρευση εισόδου στην Αλβανία για την Ελένη Θεοχάρους και 60 Έλληνες για το μνημόσυνο του Κ.Κατσίφα

Το υπουργείο Εσωτερικών και η Εισαγγελία Αργυροκάστρου ανακοίνωσαν εμπάργκο στα σύνορα για περίπου 60 Έλληνες πολίτες που καταγράφηκαν από τις αρχές επιβολής του νόμου ως επικίνδυνα πρόσωπα για την εθνική ασφάλεια.

Ο αριθμός των 60 ατόμων θα αυξηθεί, καθώς οι δομές έρευνας εγκλημάτων, όπως η Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών και η κρατική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Εισαγγελία Αργυροκάστρου εργάζονται για εντοπισμό Ελλήνων που θεωρούνται επικίνδυνοι  για την ασφάλεια και δεν επιτραπεί η είσοδός τους στην Αλβανία όπως αναφέρει το «Βαλκανικό Περισκόπιο»

Οι  Έλληνες εθνικιστές αναμένεται να επιστρέψουν στις 8 Δεκεμβρίου 2018, για να το 40ήμερο μνημόσυνο του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Κατσίφα,  στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου.

Τα ονόματα όλων αυτών των ατόμων έχουν διανεμηθεί σε όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων της Αλβανίας, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδός τους στην αλβανική επικράτεια.

Στις 10 Νοεμβρίου 2018, η Αλβανία εξέδωσε έναν κατάλογο ονομάτων Ελλήνων οι οποίοι χαρακτηρίσθηκαν ανεπιθύμητοι- Persona non grata,  μεταξύ αυτών ήταν και η Κύπρια Ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους, που συνόδευσε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στην τελευταία του κατοικία στο χωριό Βουλιαράτες.

Ο Γκλεβίν Ντερβίστι, σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, δήλωσε στις 10 Νοεμβρίου 2018, ότι η απόφαση αυτή για την Κύπρια Ευρωβουλευτή, ήρθε μετά από την συμπεριφορά της Ευρωβουλευτή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας θεωρεί ότι η εκδήλωση στους Βουλιαράτες είχε ενορχηστρωθεί για να αμφισβητηθεί  η κρατική ασφάλεια στην αλβανική επικράτεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς θα βρίσκονται ισχυρές  αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις  καθώς και οι ειδικές δυνάμεις Renea.

By |2018-12-02T18:55:55+00:00Δεκέμβριος 2nd, 2018|ΕΛΛΑΔΑ|0 Comments

Leave A Comment

eighteen − fourteen =