Την ώρα που ο πρόεδρος του  ΣΥΡΙΖΑ, και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  Αλέξης Τσίπρας, επιχειρεί σε μία απέλπιδα προσπάθεια να απαντήσει στις κατηγορίες πως υποκινεί δεκάδες διαδηλώσεις και συμβάλει στην διάδοση του κορωνοϊού, το ίδιο το κόμμα του τον αδειάζει πανηγυρικά.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι αμείλικτα.  Όπως είπε, μέσα στις τελευταίες 52 ημέρες, στη χώρα πραγματοποιήθηκαν 632 συγκεντρώσεις εκ των οποίων οι μισές πραγματοποιήθηκαν για τον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Από αυτές οι 189 συνολικά πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα εκ των οποίων σε μόλις 19 έκλεισαν οι δρόμοι.

Ενώ λοιπόν ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να αντικρούσει τις κατηγορίες λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να νομοθετεί επί των ζητημάτων που προκαλούν αντιδράσεις ζητώντας ένα… πολιτικό μορατόριουμ, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί διαδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού!

Διαβάστε την ανακοίνωση από το Tμήμα Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:

Στις 20 Μάρτη διαδηλώνουµε για να µπει τέλος στην ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ σε βάρος των προσφύγων και των µεταναστών. ∆εν ανεχόµαστε χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά να πνίγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, να κλείνονται σε στρατόπεδα-γκέτο, να φυλακίζονται στα Προκεκα χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα, να επαναπροωθούνται παράνοµα από τα σύνορα, να πετάγονται στο δρόµο ως άστεγοι.

Μας κινητοποιούν οι απάνθρωπες εικόνες των θαμμένων στο χιόνι σκηνών των ξεπαγιασμένων προσφύγων στα στρατόπεδα των νησιών και της ενδοχώρας, των πλημμυρισμένων σκηνών σε άθλια καμπ όπως του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης. Μας εξοργίζουν οι συνεχιζόμενες καταγγελίες για τις παρανομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στα νησιά και στον Έβρο παρά και ενάντια σε κάθε έννοια διεθνούς προστασίας και δικαίου της θάλασσας τις οποίες Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καμώνονται πως δεν γνωρίζουν.

Ζητάμε να επισπευσθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες ώστε να μπορούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να πάρουν χαρτιά και άσυλο, τα παιδιά των προσφύγων να γραφτούν στα σχολεία, όλα τα καµπ να µπουν στο πρόγραµµα των εµβολιασµών, να πάρουν ΑΜΚΑ. Να σταµατήσουν τώρα οι εξώσεις από τα ξενοδοχεία. Να σταματήσουν οι παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και στον Έβρο. Να υπάρξει άμεση αποσυμφόρηση στα Προκεκα. Να σταμάτησει τώρα η πολύχρονη κράτηση-βασανιστηριο σε κρατητήρια ΑΤ. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να φυλακίζεται χωρίς να έχει διαπράξει αδίκημα.

Στις 20 Μάρτη, θα είμαστε όλοι-ες στην Ομόνοια στις 3 μ.μ. σε ένα συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες/τριες.

(Δίνουμε το παρών, στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας-μάσκες, αποστάσεις κλπ).