Σε μια απίστευτη ανοίκεια επίθεση κατά του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, κηλίδα του πολιτικού λόγου, προχώρησε χθες από το βήμα της Βουλής ο προέδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, που στην αρχή της πανδημίας οι τηλεπωλήσεις του με τις κηραλοιφές… και όσα υποστήριζε προκάλεσαν μέχρι και τη διενέργεια έρευνας από την Εισαγγελία! Διασύνδεσε μέχρι και υπονούμενα ότι γιατροί έχουν ανάρμοστες σχέσεις με φαρμακευτικές εταιρείες… με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τα όσα έχει εισηγηθεί για τη χρήση μασκών!

Την ώρα που ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έχει κερδίσει την εκτίμηση του ελληνικού λαού και έχει αναδειχθεί ως ο «σεμνός ήρωας» της πανδημίας για τη χώρα μας και όλο το πολιτικό σύστημα σεμνύνεται, ο Κυριάκος Βελόπουλος τον χαρακτήρισε «φυτευτό» από την κυβέρνηση και τον επέκρινε ότι «άλλα μας έλεγε πριν από 20 ημέρες για τις μάσκες και άλλα τώρα…».

Παρά τις έντονες αποδοκιμασίες βουλευτών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης όμως δεν κάμφθηκε στον κατήφορό του… και επέμεινε στον όρο «φυτευτός» παρά και τις παρατηρήσεις του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και την προτροπή του να αποσύρει αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Ο κ. Βελόπουλος όμως επέμεινε λέγοντας πως «ο Τσιόδρας “φυτεύτηκε”. Δεν το παίρνω πίσω. Διορίστηκε…. Να βάζατε τον κ. Ιωαννίδη που είναι ειδικός και είναι στο Στάνφορντ…. Εγώ θα πειράζω την ιερή αγελάδα και τον Βούδα κάθε κυβέρνησης… ». Ο Κυριάκος Βελόπουλος, όμως, χθες στην ομιλία του δεν είχε στόχο μόνο τον κ. Τσιόδρα αλλά και τους μετανάστες. Κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ένα cd υποστηρίζοντας ότι περιλαμβάνει ότι τα αδέσποτα έχουν εξαφανιστεί από τα κέντρα λέγοντας «γιατί για ορισμένους από αυτούς είναι εδέσματα»!

Η ένταση με τους βουλευτές και τα όσα ανέφερε ο κ. Βελόπουλος συνεχίστηκε για λίγα λεπτά και κατά την αποχώρησή του από το βήμα της Βουλής, με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να ζητά να μη γράφονται τα όσα λέγονται στα πρακτικά της Βουλής.