Από την πρώτη στιγμή της εκκίνησης της εκδήλωσης με την εισαγωγή της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Σοφίας Ζαχαράκη, μέχρι τις ολιγόλεπτες ομιλίες των υποψηφίων, αλλά και του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, το κοινό χειροκροτούσε σε κάθε ευκαιρία

Σε κλίμα «νίκης» έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ στο Κέντρο Πολιτισμού, Ελληνικός Κόσμος.

Από την πρώτη στιγμή της εκκίνησης της εκδήλωσης με την εισαγωγή της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Σοφίας Ζαχαράκη, μέχρι τις ολιγόλεπτες ομιλίες των υποψηφίων, αλλά και του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, το κοινό χειροκροτούσε σε κάθε ευκαιρία, ενώ η αίθουσα Αντιγόνη ήταν ασφυκτικά γεμάτη, από μέλη και φίλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δομή της εκδήλωσης ήταν σύγχρονη, καθώς μετά την εισήγηση της κυρίας Ζαχαράκη, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των υποψηφίων, οι οποίοι μίλησαν για ένα λεπτό ο καθένας σε αλφαβητική σειρά.

Ιδιαίτερη αίσθηση έγινε με την ομιλία του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο οποίος έκανε ολόκληρη την αίθουσα να σηκωθεί όρθια και να τον χειροκροτεί για αρκετά δευτερόλεπτα.

Σε επίσης συγκινησιακό κλίκα έγινε και η ομιλία του Νίκου Γιαννή, πολύτεκνου από την περιοχή του Νέου Βουτζά ο οποίος έκανε μνεία στα θύματα της τραγωδίας του Αυγούστου του 2018, κρατώντας μάλιστα και λίγων δευτερολέπτων σιγή η οποία έγινε σεβαστή από το κοινό.

Παρά την αλφαβητική σειρά, η Σοφία Ζαχαράκη, αστειεύτηκε πως λησμόνησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ωστόσο ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, είχε προγραμματιστεί να μιλήσει τελευταίος ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου. Ο κ. Μεϊμαράκης, είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε περισσότερα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να βγάλει την χώρα από την κρίση. «Εμείς, δεν λέμε ψέμματα στον πολίτη, η ΝΔ λέει και θα λέει την αλήθεια», είπε και συμπλήρωσε πως «η χώρα δεν έχει άλλη ευκαιρία».

Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος του κόμματος έκανε και μια αυτοδιοικητική αναφορά, λέγοντας πως θα είναι ευτύχημα να εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης, περιφερειάρχης Αττικής ο Γιώργος Πατούλης, και η ΝΔ να βγει πρώτη στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές καθώς έτσι θα έχει η Ελλάδα την ευκαιρία μιας συνεργασίας που θα φέρει αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία ξεκίνησε υπό τους ήχους ροκ μουσικής και με μια θερμή χειραψία με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Σήμερα, είδατε ανθρώπους με ποιότητα, γιατί αυτό αντιπροσωπεύει την Νέα Δημοκρατία», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για έναν νέο δρόμο και τις νέες προκλήσεις που ανοίγουν μπροστά για την Ελλάδα και την Ευρώπη και κάλεσε τους πολίτες να αντιταχθούν στην τάση που δείχνει να δυναμώνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα τόνισε πως ο λαϊκισμός δεν είναι προνόμιο της ακροδεξιάς και αυτό το βίωσε η Ελλάδα πρώτη με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το βράδυ της 26ης Μαΐου πρέπει να είναι το μήνυμα σαφές πως στην χώρα έρχεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκλεισε τονίζοντας πως «εμείς δεν θέλουμε να τελειώσουμε κανέναν. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και θα απευθυνθούμε ιδιαίτερα στην νέα γενιά», είπε καλώντας τους να μην φοβηθούν «για αυτά που θα γίνουν για εσάς, γιατί δεν θα γίνουν χωρίς εσάς, εάν συμμετέχετε».

Αυτοί είναι οι  42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου είναι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ενώ μεταξύ των υποψηφίων είναι ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο δικηγόρος Γιάννης Ανδρουλάκης, η φιλόλογος και στέλεχος του Μητρώου Τόνια Αράχωβα, ο επιχειρηματίας ‘Αγης Βερούτης, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νίκος Γιαννής, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης, ο πρώην δήμαρχος και υφυπουργός Βασίλης Μιχαλολιάκος, η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου, η πρώην ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλλα, η οινοπαραγωγός Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ο σεισμολόγος ‘Ακης Τσελέντης και ο διευθύνων σύμβουλος της XRTC Business Consultants Γιώργος Ξηραδάκης και ο Γιώργος Αμυράς.

Επίσης, στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ περιλαμβάνονται οι Λευτέρης Βαρουξής, Αγης Βερούτης, Καλυψώ Γούλα, Νίκος Γιαννής, Κώστας Δέρβος, Νικόλαος Δούκας, Παύλος Ελευθεριάδης, Θοδωρής Καλαμπόκης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ελισάβετ Κυρίτση, Χιουμεϊρά Αχμέτ Ογλού, Τέτα Διαμαντοπούλου, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Δημήτρης Καιρίδης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος – Σταύρος Κρεμλής, Γεώργιος Κύρτσος, Βασιλική Λαζαράκου, Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς, Αικατερίνη Μάρκου, Μιχάλης Μασουράκης, Δημήτρης Μελάς, Βασίλης Μιχαλολιάκος, Αφροδίτη Μπλέτα, Γιώργος Ξηραδάκης, Γιάννης Παϊδας, Ελένη Παναγιωταρέα, Κλεοπάτρα Σαραντάκου Βογιατζάκη, Μαρία Σπυράκη, και Βίκυ Φλέσσα.