«Στόχος είναι να ξαναγίνει πρωταγωνιστής η παράταξη» τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Νίκος Ανδρουλάκης ενόψει των εκλογών για την ηγεσία του Κινήματος Άλλαγης την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

«Δεν προκειται να συγκυβερνησω για να μοιράσουμε υπουργεία με τον οποιονδήποτε» είπε σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας πως τα χαμηλά ποσοστά για το ΚΙΝΑΛ σημαίνουν «εντολή αντιπολίτευσης».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε πως «ενώ το παίζει κεντρώος, έχει αγκαλιάσει όλη τη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για εύκολους συμβιβασμούς.

Σε σχέση με την ονομασία και τα σύμβολα του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει και θα είναι το σύμβολο του κόμματος, αυτό ζητά και η πλειοψηφία.»

«Η χώρα πρέπει να δει το ζήτημα της πανδημίας πιο σοβαρά, και όχι με δημοσκοπικούς όρους», δήλωσε σχετικά με την επέλαση του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Το ΠΑΣΟΚ πήρε μια βόμβα στα χέρια του» είπε για την κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2009. «Ενώ η ΝΔ έφερε τη χρεοκοπία, βγήκε αλώβητη» είπε για το κυβερνών κόμμα. «Κάτι λάθος έκανε το ΠΑΣΟΚ» και δέχθηκε τέτοιο πλήγμα κατά τα χρόνια των μνημονίων, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη.

Αναφορικά με τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «δεν περίμενα ποτέ να φτάσω εδώ, δεν ήταν στο σχεδιασμό μου».